Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Belma Džomba o životu: Nema monotonije uz kćer i supruga

Belma Džomba o životu: Nema monotonije uz kćer i supruga
4

Šarmantna Belma Džomba (27) otvoreno govori o majčinstvu i životnim vrijednostima te kako ju je obitelj naučila da bude zahvalna te da se dobro dobrim vraća

VIDEO

Javnost ju je upoznala kao voditeljicu kulinarske emisije “Večera za 5“ i showa “Pobijedi Šolu“, a ona samu sebe kad je s bivšim rukometašem Mirzom Džombom (36) prije godinu dana dobila kćerkicu Unu. Atraktivna Riječanka Belma Džomba (27) vjeruje da joj najteži, ali i najslađi trenuci majčinstva tek dolaze.

- Kako se kaže, malo dijete, mala briga, veliko veća. Za sada sam samo uživala s Unom. Ne zadaje mi nikakve glavobolje. Ako bi morala nešto teško izdvojiti, bio bi to početak, kada smo tek došle iz bolnice. Privikavanje jedne na drugu. Bilo je dosta neprospavanih noći. Stalno sam se brinula hoće li ona umrijeti od gladi, imam li dovoljno mlijeka, je li dobro pokrivena…, i tada je ta moja brižnost izišla na površinu. Ali naravno da je vrijedilo i zaista, sve se to zaboravi - kaže Belma. Život im se okrenuo naglavačke kad su dobili dijete. Nakon što im je Una došla u život, sve su joj podredili.

- Naše se želje ispunjavaju jedino ako su povezane s njezinima. Normalno je to, ipak je ona potpuno ovisna o nama i trudimo joj se posvetiti u svakom trenutku. Ali pazimo da u tom procesu odrastanja ne izgubimo i sebe. Dopustimo si trenutke opuštanja uz prijatelje i večerice. Iako svaki posao vezan uz nju predstavlja zadovoljstvo, pa tako i mijenjanje pelena. Obitelj mi nikada ne dosadi, ali kada osjetimo da smo polako počeli tonuti u monotoniju, odmah mijenjamo mjesto. Život na nekoliko adresa za mene je idealno rješenje - smije se Belma. Nadam se da će svojoj Uni uspjeti usaditi životne vrijednosti koje su je roditelji naučili.

- Naučili su me da budem zahvalna na svemu što imam, da uživam u tome i da se dobro dobrim vraća. Poštenje je jedna od najvažnijih vrijednosti u našem domu. Moji su roditelji uistinu živjeli prema tim načelima i vjerujem da je to jedan od razloga zašto nam je to ostalo tako duboko usađeno - ističe Belma. Ne zna tajnu nekog uspješnog majčinstva. Misli da je sve poprilično jasno, a to je da treba uživati u svom djetetu, u svakom novom danu pored njega, u svakom osmjehu, zagrljaju. A ostalo, vjeruje, samo dođe. Teško joj je reći na koga je malena.

- Kada se rodila svi su govorili da više nalikuje na Mirzu. Ali evo, s vremenom počinjem primjećivati da je i meni slična. To je što se tiče fizičke sličnosti, a karakterno..., to tek otkrivamo - rekla je Belma. Trudnoću je iskoristila, među ostalim, za učenje i polaganje ispita na Pravnom fakultetu.

- Posao odvjetnika jako je dinamičan, zanimljiv, pun izazova i konstantna učenja. To me oduvijek privlačilo i upravo su to razlozi zbog kojih sam se odlučila za pravo - kaže buduća pravnica kojoj su dijete i fakultet trenutačno u prvom planu. Baš kao i supruga, i Mirza se, uz brigu o djetetu, posvetio svojim poslovima. Pokrenuo je iznimno uspješan građevinski biznis. Stoga Unu katkad prepuste na čuvanje bakama i djedovima koji su presretni kada se mogu brinuti za svoju unučicu.

- Ma već su je razmazili. Vidi se promjena nakon nekoliko sati provedenih kod njih. I to očita, sve joj je dopušteno, ide, radi, razbija što hoće... Kažu da je to tako kod svih baka i djedova, pa se time tješim. Pokušala sam to ispraviti, ali to je nemoguće. S druge strane naši roditelji ne sudjeluju izravno u odgoju Une. Naravno da joj oni u druženju s prenose neke svoje vrijednosti, ali u njezinu odgoju sudjelujemo isključivo Mirza i ja. I naravno, ako imam kakvih dvojbi oni su mi prvo mjesto na kojem tražim savjet - kaže Belma. Za razliku od Mirze, ponekad zna biti stroga mama.

- Ipak je on većinu vremena izvan kuće i kada dođe ne želi provoditi strogoću. Budući da sam ja s njom cijeli dan, naravno da joj moram pokazati da neke stvari ipak ne smije raditi - ističe Riječanka. Za Mirzu se udala prije tri godine na Trsatskoj gradini u Rijeci, i to na svoj 25. rođendan.  

- U Mirzu sam se zaljubila na prvi pogled. Oduvijek sam bila zaljubljive prirode, bilo je tu više prvih ljubavi. Kod mene je to uvijek na prvi pogled. U ljubavi se potpuno prepuštam i uživam. Nekad sam popustljiva, nekada blaga, a nekada baš i ne tako dobra. Zavisi od situacije. A čime me Mirza naljuti? Najčešće sitnicama, ovisi o neprilici - smije se Belma. Kućanske poslove ne dijele. Za to je zaslužena samo i isključivo ona.

- Mirza je cijepljen od svih kućanskih poslova. Ali je zato divan kad se brine za našu Unu. Od prvoga dana je uključen u sve aspekte njezina života što meni uvelike pomaže - kaže Belma koja se našalila i kako joj je suprug jako zaboravan kad su u pitanju darovi.

 Hahaha... Darovi i Mirza... Dva različita pojma. Jako je zaboravan, darovi su mu posljednji na pameti. Ako se sjeti rođendana, to je povod za slavlje. Ali meni to nikada nije bilo važno i zaista mi ne smeta. Uostalom, uvijek su mi vlastiti darovi, najbolji - smije se.

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake srijede besplatno ekskluzivno uz 24sata!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač
Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju