Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Besplatni razgledi 45 gradova u Hrvatskoj - iskoristite priliku

Besplatni razgledi 45 gradova u Hrvatskoj - iskoristite priliku
1

Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske (ZDTVH) u nedjelju 12. siječnja organizira besplatne razglede u 45 gradova u povodu oblježavanja Dana međunarodnog priznanja RH 15. siječnja

VIDEO

Tim povodom pozivaju građane da iskoriste priliku i doznaju nešto što možda još ne znaju o mjestima u kojima žive.

Republika Hrvatska međunarodno je priznata 15. siječnja 1992. gosdine, a tim povodom i ove godine, treću za redom, vodiči organiziraju besplatne razglede gradova za građanstvo na hrvatskom, njemačkom i engleskom jeziku.

Zainteresirani građani Zagreba mogu doći u nedjelju u 12 sati kod Turističkog informativnog centra (TIC) na Trgu bana Josipa Jelačića, gdje će ih dočekati vodiči te potom povesti u obilaske Trga, Kaptola i Gornjeg grada.

Svi razgledi, pa i u Zagrebu, traju oko sat i pol, a Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) za građane je pripremila i male darove - licitarska srca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Slično će biti i u drugim gradovima - Splitu, Osijeku, Puli, Rijeci, Makarskoj i drugima.

Predsjednica ZDTVH-a Kristina Nuić Prka za Hinu ističe da se akcija provodi u suradnji s turističkim zajednicama i uz potporu Hrvatske turističke zajednice (HTZ) te da očekuje velik odaziv građana u svim gradovima.

"Zna se dogoditi da razgledi traju i dulje od sat i pol, jer se pokazalo da građane puno toga zanima. Tako se primjerice u Osijeku prve godine okupilo oko 200 ljudi, na veliko iznenađenje vodiča, a slično se nastavilo i druge godine i u drugim gradovima", kaže Nuić Prka.

U velikim gradovima poput Splita i Zagreba u akciji sudjeluje deset do 15 vodiča s manjim grupama građana. Ne idu svi istim rutama, ali se svi dobro zabave, a dosta ih kaže da su doznali nešto što nisu znali o gradovima u kojima žive.

"To je upravo naš cilj: približiti građanima, a ne samo turistima znano i neznano o gradovima i Hrvatskoj. Ove godine imamo i jači cilj - usred predsjedanja Hrvatske Vijećem EU-a dodatno pokazati koliko smo, iako mala ipak iznimno bogata zemlja povijesne i kulturne baštine", poručuje Nuić Prka.

Dodaje da su vodiči obrazovani i vole svoju zemlju te je kao takvi mogu i najbolje predstaviti i prikazati detalje turistima, bolje nego stranci kojima se to zadnjih godina omogućava po Hrvatskoj i bez edukacije.

"Stoga ovime želimo ukazati na tu situaciju te da vodiče u Hrvatskoj smeta inzistiranje Europske komisije da se vodičima iz zemalja EU-a omogući vođenje po drugim zemljama, i posebice zaštićenim lokacijama", kaže Nuić Prka.

Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske osnovana je 2005. i okuplja 19 udruga turističkih vodiča iz svih regija Hrvatske. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

22:41
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara