Obavijesti

Lifestyle

Komentari 26

Bez nabijanja krivnje i velikih zahtjeva do još boljeg "ja"

Bez nabijanja krivnje i velikih zahtjeva do još boljeg "ja"
1

Osobni razvoj ponajprije je to - osobni. No svi moraju proći sve faze slušanja osjećaja, opuštanja i uživanja u vlastitome društvu kako bi postali ono što žele

VIDEO

Dajte si vremena da poslušate svoje osjećaje i otkrijte što vam govore. Ako to činite, dobit ćete važne informacije o tome što se uistinu događa u vašem životu. 

 - Sve su emocije smještene u tijelu. Pokušajte otkriti u kojem dijelu ih je najviše. Osjećate li grč u želucu, to može značiti da ste tjeskobni - objašnjava psihologinja i životna trenerica Lisa Kaplin. Neovisno o tome želite li unaprijediti odnos prema novcu ili razviti suosjećanje prema ljudima koji vam i nisu dragi, put osobnog razvoja je vaš i ne uspoređujte ga s tuđim. No što god da je vaš cilj, put je univerzalan. Kako biste lakše otpustili sve blokade, pronađite svoju metodu opuštanja. To može biti slušanje glazbe, šetnja prirodom ili meditacija.

 - Opuštanje smanjuje stres, a to čisti misli i daje fizičku, ali i mentalnu energiju. Tako imate snage suočiti se i s najtežim situacijama - napominje Kaplin. Uzmite nekoliko minuta na dan kako biste bili na miru i sami. 

Isključite uređaje koji vas mogu ometati, zatvorite oči i usredotočite se na dah. Možete položiti dlan na trbuh i osjetiti kako sa svakim udahom trbuh raste, a s izdahom se povlači. 

- Tek kad se tako povučete od svijeta, dobijete uvid u ono što se događa u vama, zbog čega se trenutačno brinete i kako to riješiti - kaže psihologinja. Naravno, možete odlučiti kako ćete svakog dana meditirati ili duboko disati a da vam se od stresa i ubrzanog tempa čini  kako nemate tih deset minuta.

 - Kad sam počinjala s vježbama meditacije, navila bih si alarm koji me trebao podsjetiti da je došao trenutak za opuštanje. Ako bih bila usred nečega, odgodila bih alarm za pola sata ili sat i tako sve dok nisam sjela te odradila ono što sam zamislila. Tek bih tad isključila alarm - otkriva životna trenerica kako se potaknuti na početak. 

Bez krivnje 

Ako sve ne ide prema planu, ne osuđujte se. Osjećaj krivnje udaljit će vas od cilja, upozorava Kaplin. Radije se podsjetite da ste savršeni kakvi jeste.

I dok je najteže... 

Uvijek se podsjetite kako je sve smisleno. Možete si pomoći afirmacijom “biram rasti” i promatrati kako se percepcija događaja mijenja.

Realni ciljevi 

Preveliki će vas zahtjevi samo razočarati. No ako si date zadatak da budete samo pet posto bolji, primijetit ćete kako vam se reakcije mijenjaju.

Povuci granicu i izađi iz kruga iskorištavanja - inače 'pucaš'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Dnevni horoskop za ponedjeljak 29. travnja: Jarac će zablistati na poslu, Vodenjak u ljubavi
KAKAV VAS DAN OČEKUJE?

Dnevni horoskop za ponedjeljak 29. travnja: Jarac će zablistati na poslu, Vodenjak u ljubavi

Pročitajte dnevni horoskop za ponedjeljak 29. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Sin ima izljeve bijesa i galami. Stanje je nesnosno i tako mi je svaki dan. Očajna sam...'
PISMO MEVLUDINU

'Sin ima izljeve bijesa i galami. Stanje je nesnosno i tako mi je svaki dan. Očajna sam...'

Bili smo kod psihijatrice i ona je utvrdila lakšu duševnu zaostalost te znatno oštećenje ponašanja koje zahtijeva nadzor ili liječenje. Lijekovi mu ne pomažu
Najbolje seks poze za svaki ugao doma: Osjetite dobre vibracije na perilici rublja
9 PRIJEDLOGA

Najbolje seks poze za svaki ugao doma: Osjetite dobre vibracije na perilici rublja

Jedno je od najuzbudljivijih mjesta za seks hodnik jer prijetnja da netko može uletjeti čini stvari još zanimljivima. Okrenite se prema vratima i poduprite se rukama, a tijelom se odmičite od vrata