Lifestyle

Komentari 0

Bijela jaja su puno bolja za ukrašavanje: Izbijelite ih octom

Bijela jaja su puno bolja za ukrašavanje: Izbijelite ih octom

Pripreme za Uskrs u punom su jeku, a ukrašavanje jaja nezaobilazna su tradicija. Međutim, ako jaja imaju tamnu ljusku, boja neće biti toliko intenzivna, ali je možete na prirodan način izbijeliti

Boja će se bolje primiti ako je ljuska od jajeta bijele boje, neovisno o tome hoćete li jaja bojati prirodnim bojama (luk ili cikla) ili onim gotovima u prahu iz trgovine.

POGLEDAJTE VIDEO: Uskrsni običaji

Jaja s bijelom ljuskom mogu se kupiti i u nekim većim trgovinama, no ipak se ne mogu naći baš svugdje pa je ih možete pokušati izbijeliti običnim bijelim octom. Pritom se ona neće oštetiti niti će takvo 'izbjeljivanje' utjecati na kasniji okus kuhanog jajeta.

Sve što vam treba za ovaj postupak izbjeljivanja je običan alkoholni ocat i voda. Naime, alkoholni ocat je prirodni izbjeljivač i sadrži između 5 i 15,5 posto octene kiseline pa je kao takav idealno sredstvo za čišćenje, izbjeljivanje te uništavanje bakterija.

Lako je dostupan u svakom kućanstvu pa je zato idealan za izbjeljivanje uskršnjih jaja, i to u tri jednostavna koraka:

 

Najčitaniji članci