Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Blagodati termofora: Ublažava grčeve, grije krevet, opušta...

Blagodati termofora: Ublažava grčeve, grije krevet, opušta...
8

U prosječnoj zimskoj noći napunite bocu blagom vrućom vodom iz slavine. Stavite termofor ispod pokrivača - tako ćete se osjećati toplije i ugodnije

VIDEO

Ako ste se ikada probudili s unutarnjom boli za koju ne možete točno definirati razlog Ili ste čak imali iznenadnu bol u trbuhu, bez posebnog razloga - bez brige, događa se ponekad svima. Ono što većina zapravo ne zna je da postoji jednostavno sredstvo za ublažavanje boli, za ovakve i mnoge druge slučajeve.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Marina Javorčić VIDEO

Jednostavno termofor stavite direktno na bolno mjesto jer ćete se dok ga koristite osjećati bolje i udobnije. 

23 prednosti termofora

1. Problemi s debelim crijevom

Ako imate problema s debelim crijevom, ako vas uvijek boli cijelu noć, ponekad nije potrebno uzimati nikakve lijekove za zaustavljanje bolova, jer to se može učiniti prirodnim putem - sve što trebate učiniti je staviti toplu bocu na područje trbuha dok ležite u krevetu i opuštate se. Na taj način ćete pomoći artikulaciji mišića u debelom crijevu i bol će s vremenom popustiti.

Doživjeti stotu: Ni prehrana, ni kretanje, ni pozitivan duh nisu glavni ključ - je li ovo tajna?
Doživjeti stotu: Ni prehrana, ni kretanje, ni pozitivan duh nisu glavni ključ  - je li ovo tajna?

2. Bol u leđima

Često se vratite kući iscrpljeni od posla i osjećate bol u leđima - stavite termofor na zahvaćeno područje leđa, pomoći će da ublažite bol. Također ćete, ako radite istu stvar svake večeri prije odlaska na spavanje, sljedeći dan biti aktivniji i produktivniji.

3. Bol u mišićima

Nakon vježbanja u teretani, možete se osjećati iscrpljeno i na kraju osjećati bol u mišićima. Termofor može promijeniti ovu situaciju na bolje. Bol će se lako otopiti primjenom topline na ozlijeđene mišiće. Ako ponekad osjećate bol po cijelom tijelu, možete koristiti više od jedne boce kako biste osigurali opuštanje.

4. Zagrijte krevet 

U hladnoj zimskoj noći kada izgleda teško ugrijati se, uvijek možete iskoristiti toplinu termofora koja krevet čini toplijim i udobnijim. Bocu s toplom vodom možete staviti u krevet na 10-15 minuta prije nego što planirate zaspati ili otići u krevet s njom. U svakom slučaju ispunit će vas udobnošću, toplinom i opuštanjem.

5. Bol u vratu

Korištenje vrećice tople vode na vratu može koristiti vratnoj kralježnici. Drugim riječima, dat će dobre rezultate za artikulaciju kostiju. Također, bolovi u vratu mogu se javiti nakon dugotrajnog rada pred računalom, čitanja knjiga ili čak spavanja u čudnom položaju. Prva stvar koju većina napravi jest pokušaj rastezanja i masiranje bolnog područja. Još bolji učinak imat će primjena hladnoće i topline. Hladnoća, prva primijenjena, ublažit će bol u vratu. Nakon što se mišići opuste, možete primijeniti toplinu kako biste poboljšali cirkulaciju krvi.

Maranta voli toplinu i vlagu, a listovi joj izgledaju kao da mole
Maranta voli toplinu i vlagu, a listovi joj izgledaju kao da mole

6. Oslobodite se stresa i tjeskobe

Ako se pitate kako pronaći osnovne načine da se opustite i kako zaboraviti sve što vas muči, jer stres je postao uobičajena stvar za mnoge, a ponekad je potrebna dodatna pomoć da se opustite i smirite, sljedeći put kada se osjećate tužno ili depresivno pokušajte zagrliti bocu tople vode.

Može poboljšati cirkulaciju krvi, što može pomoći da se opustite. Možete dodati neka eterična ulja unutra ili čak meditirati s njom.

7. Bolja probava

Topla voda pomaže mnogo više nego što mislite. U slučaju da imate temperaturu, topla voda umanjuje napor tijela da se bori protiv virusa koliko pomaže i u poboljšanju pražnjenja crijeva. Pomaže u kretanju masti i omogućuje bolju probavu.

Fotolia

8. Lagana noć

Termofor će pomoći da lako zaboravite sve svoje preokupacije. Ako ne želite imati noćne more ili paralizu sna jednostavno ga stavite između stopala i iskusit ćete dubok opuštajući san, osjećaj kao da ste se okupali u toploj kupki nakon dugog iscrpljujućeg dana na poslu.

9. Koristite ga kada kampirate s prijateljima

Nosite ga sa sobom dok kampirate s prijateljima ili sami, jer vrijeme može biti tako hladno noću i morat ćete se ugrijati pomoću vatre, a torba za toplu vodu bi vam u tom slučaju trebala biti lakša opcija. Također, termofor uvijek smijete ponijeti sa sobom na putovanje, u avionu ili autobusu, a odličan je za klimatske promjene.

10. Zdravo i toplo

Boca tople vode je prirodni prijatelj. Svakodnevnom upotrebom prije spavanja ili dok gledate TV poboljšat ćete imunološki sustav tijela na lijep i učinkovit način. Zato su vreće za toplu vodu zimi uvijek odlična opcija jer se čini da su jeftiniji način da se ugrijete.

11. Osjećaj usamljenosti u krevetu

To je veličanstven alat da se oslobodite dosade prije spavanja. Sve što biste trebali učiniti je leći na krevet i grliti termofor dok ne zaspite. I na kraju ćete imati slatke snove.

12. Koristite ga u automobilu

Na vrlo hladan dan, samo stavite termofor na svoju ploču otprilike pola sata prije kretanja i gledajte kako se prozori čiste. Toplina će zračiti cijelim vozilom.

13. Može biti sjajan dar

Termofor možete učiniti prekrasnim poklonom za baku i djeda ili za svoje roditelje jer nije samo zabavan i jedinstven, već i koristan dar koji se uvijek daje. Možete ga pokloniti i prijatelju koji se stalno žali kako mu je hladno.

14. Menstruacije za djevojčice 

Korištenje boca za vodu nema lošeg učinka, osim što je potrebno provjeriti temperaturu vode prilikom punjenja boce. Vrlo su korisne za žene tijekom menstruacije kako bi prevladale bol. Držeći bocu napunjenu toplom vodom u krilu mogu doživjeti utjehu i olakšanje u isto vrijeme. Ponekad mogu pomoći i u probavi hrane i boljoj cirkulaciji tako što ih držite u donjem dijelu trbuha.

15. Jeftino je

Dok koristite termofor nećete biti opterećeni nikakvim dodatnim troškovima poput drugih grijaćih jastučića ili električnih deka koji povećavaju račune za struju. Savršen grijač tijekom zime.

16. Dobro za djecu 

Termofor pruža vrlo ugodno iskustvo i savjetuje se njegovo korištenje i za djecu zbog dobrobiti koje donosi.

17. Za bebe

Bebe su osjetljive na promjene temperature i vole spavati u toploj sobi. Jednostavna mala strategija mogla bi pomoći bebi da udobno zaspi, a uštedjet će živce i vrijeme - napunite termofor mlakom vodom i stavite ga pored bebinih nogu. Alternativno, možete koristiti bočicu za zagrijavanje kreveta i ostaviti je tamo da je beba zagrli.

18. Trudnoća

Faza trudnoće može izazvati mnogo neugodnosti. Dok neki to mogu podnijeti, drugi moraju prekinuti sve aktivnosti i čekati dok ne nestanu. Ovi se bolovi mogu pojaviti na različitim mjestima poput želuca ili zdjelice. Toplina termofora pružit će udobnost i olakšati tegobe budućim mamama. 

19. Ako ste bolesni

Zimska sezona uključuje, osim blagdanske zabave, i curenje nosa, kašalj i prehladu. Biti bolestan vrlo je dosadna i iscrpljujuća faza koju doživljavate. Dakle, vrući oblog može ublažiti začepljenost u prsima i pomoći da slobodnije dišete. Sve što trebate učiniti je staviti toplu bočicu na prsa. Možete čak i spavati s njom. 

20. Bolovi u ušima i zubima

Vrećice s toplom vodom mogu se koristiti i za uho i za zubobolju. U slučaju zubobolje, stavlja se na čeljust gdje boli zub.

21. Ohladite se

Čak i po vrućem vremenu, gumenu vrećicu možete napuniti ledenom vodom i ledom, i ona će zadržati hladnoću satima i satima. Koristite ga da se rashladite po vrućem vremenu.

22. Obrada drveta

Drvoprerađivači ponekad koriste vrećice s vrućom vodom za svježe zalijepljene drvene spojeve kako bi ih bolje i brže spojili, čineći ih čvršćima.

23. Ptice i životinje

Na farmama stavljaju vrećice s toplom vodom u boksove za pačiće i piliće - daje im toplinu i tamo ostaju neko vrijeme. Također, stavljanje vrećice s toplom vodom ispod jastuka za spavanje šteneta čini da se osjećaju mnogo sigurnije, smirenije, toplije i pospanije.

Boce za toplu vodu su izvrsni uređaji koji donose velike prednosti:

Termofori su topli. Ništa ne zagrijava krevet brže.

Ako živite u mjestu prekrivenom snijegom i nemate još vrećicu s toplom vodom u podnožju kreveta, svakako biste trebali razmisliti o njenoj upotrebi jer može još više ugrijati stopala.

 Dizajnirani su upravo za tu svrhu - kako bi vas korisno ugrijali.

U prosječnoj zimskoj noći napunite bocu blagom vrućom vodom iz slavine. Stavite termofor ispod pokrivača - tako ćete se osjećati toplije i ugodnije. Sve u svemu, ovi veličanstveni alati najbolji su način da otjerate zimu i hladne noći. Dakle, ako niste, stvarno biste trebali nabaviti termofor - ako ga već nemate jer je dovoljno povoljno, sigurnije i jeftinije, donosi HotWaterBags.

Tegobe se jave i 48 sati prije, a najoprezniji trebaju biti kronični bolesnici i stariji, kaže dr. Soldo
Tegobe se jave i 48 sati prije, a najoprezniji trebaju biti kronični bolesnici i stariji, kaže dr. Soldo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah
JESTE LI ZNALI?

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah

U spomen na krvoproliće u Chicagu, na 1. kongresu Druge internacionale 1889. godine odlučeno je da će se 1. svibnja svake godine održavati radničke prosvjede dok god radnici ne izbore pravo na dostojan život i rad
Dnevni horoskop za četvrtak 2. svibnja: Rak će otplatiti dug, a Vage imati uspjeha u ljubavi
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 2. svibnja: Rak će otplatiti dug, a Vage imati uspjeha u ljubavi

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 2. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje