Obavijesti

Lifestyle

Komentari 18

Blogerica se obogatila lažući da je pobijedila rak na mozgu

Belle Gibson (25) imala je uspješnu aplikaciju i izdala nekoliko kuharica na kojima je zaradila nešto manje od pola milijuna australskih dolara. Skužili su je kad nije podijelila novac dobrotvornim udrugama

VIDEO

Australska wellness blogerica Belle Gibson kažnjena je s 410.000 australskih dolara (oko 2 milijuna kuna) jer je zavaravala svoje followere i čitatelje da ima rak mozga te da ga je uspješno izliječila prehranom i prirodnim sastojcima. 

Ima 25 godina i slavu je stekla upravo na svojoj izmišljenoj bolesti. Izdala je uspješnu kuharicu i aplikaciju "The Whole Pantry" na kojima je zaradila 420.000 australskih dolara. 

Proglašena je krivom za kršenje pet zakona o potrošačima. Sutkinja Debbie Mortimer je prilikom izricanja presude izjavila da je Gibson "iskreno" vjerovala u ono što govori i da je vjerojatno imala iluzije o svom zdravlju.  

Izgradila je carstvo na društvenim medijima tvrdeći da je rak izliječila ayurvedom, terapijom kisikom, glutenom te prehranom bez šećera, piše BBC. 

Sutkinja je izjavila da je Gibson koristila osjetljive skupine kod kojih je znala da bi mogla izazvati simpatije  - mlade djevojke, tražitelje azila, bolesnu djecu. 

Gibson je obećala da će dio zarade od svoje kuharice i aplikacije podijeliti s nekoliko dobrotvornih ustanova, no novac nikad nije stigao do njih. 

Tako je zapravo i postala sumnjiva. Na kraju je i sama priznala u intervjuu za Australian Women's Weekly da njezine tvrdnje nisu istinite te da nikad nije imala rak.

Pogledajte i intervju s Gibson:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 18

VIDEO

Znakovi Zodijaka koje privlače tama i najmračnije dubine psihe
TAJANSTVENI SU

Znakovi Zodijaka koje privlače tama i najmračnije dubine psihe

Određene karaktere privlače neke mračnije priče, dio je to njihovih osobnosti koje su sklone otkrivanju priča koje imaju neki misteriozni i zlokobni karakter

Glava vas rastura? Puno vode i ovo povrće vas mogu spasiti
PROMJENA VREMENA I TLAK

Glava vas rastura? Puno vode i ovo povrće vas mogu spasiti

I dehidracija može uzrokovati glavobolju, pa je važno voditi računa da pijemo od dvije do tri litre vode na dan, i prije nego što osjetimo žeđ. Preporučuju se i blagi čajevi, a izbjegavati treba gazirana pića
Evo kako se na prirodan način riješiti korova između pločica
POSTOJI VIŠE NAČINA

Evo kako se na prirodan način riješiti korova između pločica

Alkoholni ocat je jeftino, a prirodno sredstvo protiv korova. Nekoliko dana zaredom njime špricajte korov. Vrlo brzo će se početi sušiti. Periodično ponovite postupak kad vidite da je opet provirio