Lifestyle

Komentari 76

Frizura za antiage efekt: Ovi će vam stilovi pomladiti lice

Bardotica, lob... Ovalnom i srcolikom licu šiške sa strane omekšat će oblik i učiniti ga nježnijim, a klasični ravni bob bez slojeva u trenu će dati svježiji i mladenačkiji izgled

Konturiranje, masaža lica, botoks... To su samo neke od tehnika koje žene rade kako bi stvorile iluziju istaknutijih jagodica, podignutih obrva i generalno - mlađi izgled. No postoji nešto mnogo jednostavnije što će vam u trenu podariti mladenačkiji izgled, a to je frizura. Kosa može omekšati oštre crte lica i bore te odvući pozornost od viška kože na vratu i dekolteu. “Osim što može promijeniti lice, frizura može istaknuti i strukturu kostiju”, kaže stilistica za kosu Hansen Liu.

Popularni lob idealan je za svaki oblik lica, posebice ako je ošišan slojevito. Najbolji primjer kako slojevita kosa može istaknuti i podići jagodice je poznata frizura Rachel iz “Prijatelja”. A glumica Jennifer Lawrence nosi moderniju varijantu. “Najbolja frizura za isticanje crta brade je bob. To može biti klasični ili slojeviti bob, jedino što je bitno je da je dužina točno do brade. Ne iznad i ne ispod”, dodaje Liu.

Ako želite jasniju definiciju lica, birajte ravni bob poput Rihanne. Bez slojeva i pramenova različite dužine lice će izgledati svježije i mlađe. Šiške će, s druge strane, istaknuti jagodice, a lagani slojevi uz lice imat će face lifting efekt. Ciljate li na vizualno podizanje obrva, onda ošišajte kraće šiške. Kombinirate li bob i šiške, to će imati učinak kao da ste stavili okvir za sliku oko jagodica i brade. A za one s ovalnim ili licem u obliku srca, Liu predlaže šiške sa strane, koje će licu podariti nježniji i mekši izgled.

Ovo je odličan trik za one koje ne žele novu frizuru. Jednostavno počešljajte kosu s čela prema natrag, učvrstite je sprejem za kosu te je prstima malo podignite u visinu. Dodavanje volumena na vrhu glave vizualno će produžiti lice. Za one koje žele zadržati dugu kosu, tu je tzv. bardotica. Dugačka kosa s kraćim pramenovima koji uokviruju lice, kakvu je nosila Brigitte Bardot, dat će vam sofisticirani i seksi look te istaknuti jagodice. 

Šiške i bob zajedno Želite li zaista postići mladenačkiji izgled, kombinirajte bob i šiške. To je možda i jedan od razloga zašto je to zaštitna frizura Anne Wintour, a voli je i pjevačica Taylor Swift. 

Lob Jennifer Lawrence Lob je idealan za svaki oblik lica, posebice ako je ošišan slojevito. “Kraći pramenovi oko jagodica još će više definirati vaše lice,” kaže stilist Jon Reyman. 

Kao Brigitte Bardot Suki Waterhouse obožava tzv. bardoticu, lagano razbarušenu dugu kosu s kraćim pramenovima koji ističu lice.

 

Najčitaniji članci