Obavijesti

Lifestyle

Komentari 34

Boja boravka: Smeđu odabiru marljivi, a buntovnici vole žutu

Boja boravka: Smeđu odabiru marljivi, a buntovnici vole žutu
1

Karakter bojenja zidova: Boju dnevne sobe bira podsvijest pa se po žutoj prepoznaju veseljaci, po ružičastoj vatreni, a po crnoj tajanstveni ljudi

VIDEO

Boja koja dominira u dnevnom boravku nedvosmislen je odraz osobnosti, kaže Leatrice Eiseman, izvršna direktorica Instituta Pantone Color. Za razliku od boja odjeće i šminke, koje su češće odraz trenutačnog raspoloženja, boja za zidove podsvjesno nam se sama nameće. Primjerice, ako vas privlače meki i topli tonovi sunca ili vatre - žuta i narančasta te njihovi “rođaci”, ružičasti i breskvasti tonovi, veseli ste i druželjubivi, dobar ste prijatelj te volite sebe davati drugima. 

Ako vas privlači hladna plava, po prirodi ste pomalo zatvoreni, a dom je vaša oaza mira. Glamurozne boje dragulja, rubina, smaragda, safira, ametista ili topaza odabir su otvorenih i društvenih ljudi sigurnih u sebe, kreativni su te inspiraciju crpe iz svega što ih okružuje. Ako vas privlače neutralne boje, nijanse kamenja, stijena i granita te sive, smeđe i bež nijanse ili boja bjelokosti, postojani ste i klasični, ali i praktični te ne želite prečesto mijenjati boje.

Slično vrijedi i za bijelu, koju biraju tradicionalisti koji se često drže na distanci. Psihološku pozadinu odabira boja razjasnila je i stručnjakinja za boje Kate Smith. 

Svijetlozelena otkriva slušača 

Izrazito svijetla i nježna zelena otkriva osobu koja velikodušno dopušta drugima da izraze osjećaje, nade i strahove te istinski suosjeća, kaže Smith. Ljubitelji svijetlozelene zrače pozitivnom energijom. Njihova je filozofija: “Sve što naumim, mogu i ostvariti” te su vrlo pronicljivi.

Smeđu biraju marljivi

Ako u vašem domu dominiraju bogate smeđe nijanse, vrlo ozbiljno shvaćate obveze, marljivi ste te vas okolina jako poštuje i cijeni.

Ružičasta odaje burnu prirodu

Privlače li vas svijetle ružičaste nijanse, po naravi ste žestoki i skloni ste burnom reagiranju. Obične i prosječne “zemaljske” stvari brzo vam dosade. Uvijek ste u potrazi za novim iskustvima, spremno im se izlažete te volite često mijenjati okruženje.

Plava je odabir ozbiljnih i uspješnih

Plava na zidovima dnevnog boravka otkriva osobu čiji je moto: “Samo bez gluposti, molim”. Čvrsto vjerujete u ono što radite te ozbiljno shvaćate i pristupate obvezama, a upravo je to često i tajni ključ uspjeha ljubitelja nebeskoplave, otkriva Smith. Ako vas privlači jaka, električnoplava, po prirodi ste vrlo dinamični.

Ljubitelji žute sami pišu pravila

Jarka, sunčana nijansa žute sadrži visoku razinu energije koja je prisutna i u nama kada umu postavimo ciljeve, kaže Smith. Mješavina jakih, smjelih boja znači da u životu sami postavljate vlastita pravila te potičete ostale da iskuse život živeći ga punim plućima. 

Elegantnu crnu vole tajanstveni

Oni koji su dovoljno smioni da zidove doma “odjenu” u dramatičnu crnu, profinjeni su i elegantni, osjećaju se ugodno u ustaljenim okolnostima, kompleksni su te pomalo tajanstveni. Razmišljaju vrlo precizno, brzo shvaćaju i “slažu kockice”, povezuju ideje te pomno planiraju i zamišljaju kako će se stvari u njihovu životu odvijati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa