Obavijesti

Lifestyle

Komentari 28

Boja ruže odaje značenje: Žuta je prijateljstvo, a crvena strast

Boja ruže odaje značenje: Žuta je prijateljstvo, a crvena strast
1

Planirate svojoj partnerici pokloniti buket ruža za Valentinovo? Onda pripazite koju boju ruža uzimate jer svaka od njih ima drugačije značenje, pa čak i njihove različite nijanse

VIDEO

Ruže nisu samo crvene i roze, one mogu biti i plave, narančaste pa čak crne. Ovi lijepi cvjetovi dolaze u raznim bojama i zato se postavlja pitanje koju boju valja odabrati, i ne radi se samo o odabiru boje koju vaša partnerica voli, jer svaka boja ruže ima značenje, pa čak i nijanse.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:20

- Ruže su savršeno utjelovljenje ljubavi, ali njihove boje imaju drugačije značenje, što može pomoći kupcima da odaberu savršen buket za Valentinovo - objašnjava Alfred Palomares, potpredsjednik tvrtke koja se bavi prodajom cvijeća 1800flowers. Valentinovo je najromantičniji dan u godini pa je tako ujedno i idealan za poklanjanje ruža, a pogotovo ako znate koja boja ima koje značenje. Ako pak ne znate, saznajte u nastavku.

Crvene ruže znače ljubav

Crvena boja simbolizira ljubav i divljenje. 

- Crvene ruže su najpopularniji i najznačajniji dar za Valentinovo -  tvrdi Palomares. Međutim, ako ste tek ušli u vezu, možda bi bilo bolje da se držite podalje od ove boje. Razlog tome je to što one prenose poruku dubokih romantičnih osjećaja i zato su savršen poklon za suprugu ili dugogodišnju partnericu.

Žute znače prijateljstvo

Žuta je svijetla i vesela boja, te je jedna od najsretnijih nijansi kada su u pitanju ruže.

- Žute ruže su izvrsne za proslavu Valentinova - kaže Palomares i dodaje da ova vesela nijansa poručuje: 'Sjajan si prijatelj'. Ako ste u duljoj vezi onda ne kupujte ovakve ruže jer mogu simbolizirati ljubomoru i nevjeru.

Boja lavande simbolizira ljubav i očaranje

Boja lavande je manje uobičajena boja od ružičaste ili crvene, što je čini savršenom bojom za iskazivanje posebne ljubavi. S bojom lavande ćete 'pogoditi prave note'.

- Izražavajući očaranost, veličanstvo i sjaj, ruže boje lavande (kao i druge nijanse ljubičaste) oduševit će kraljicu u vašem životu -dodaje Palomares.

Jarko roza predstavlja sreću i zahvalnost

Deep pink roses bouquet background

Kada su u pitanju ružičaste ruže, sve nijanse imaju nešto zajedničko, a to je da simboliziraju zahvalnost, milost i radost, a i mnogo su nježnija opcija od crvene. Primjerice, dok crvena označava strasnu ljubav, ružičastu smatrajte više kao znak divljenja. Što se tiče ružičaste boje, Palomares objašnjava da kada želite reći svom najboljem prijatelju koliko ste zahvalni na vašem prijateljstvu, jarko ružičaste ruže su fantastičan izbor, 'jer označavaju sreću i zahvalnost'.

Srednje ružičasta: zahvalnost

Stručnjaci kažu da je srednje ružičasta najsvestranija od svih nijansi. Ove ruže su prikladne za razne prigode. Na primjer, mogu biti dodijeljene u znak zahvalnosti, ali su i odlična mogućnost za poklon nekome tko tuguje. Dobre su i za čestitanje ili pak priznavanje ljubavi. Zapravo nikada ne možete pogriješiti sa srednje ružičastim ružama. 

Svijetlo ružičasta: nevinost i nježnost

Pink roses in the garden.

Blijedo ružičaste ruže mogu poslužiti kao alternativa bijelim ružama.

- One podrazumijevaju nevinost, ali i šalju poruku zahvalnosti - kaže Palomares i dodaje da su ove lijepe latice odličan poklon za mamu, sestru ili čak bliskog prijatelja. Zbog svoje svijetle nijanse, ukazuju na nježnost, tako da su i dobra opcija za poklon kod suosjećanja u tužnoj prigodi. 

Bijela: Čistoća, nevinost i novi početak

Bouquet of beautiful soft white roses in a vase.

Bijela je najčišća boja koja postoji. Povijesno je predstavljala djevičanstvo i nevinost, a poznata je i kao 'svadbeni cvijet', ističe Palomares, jer vjenčanja označavaju nove početke. Ali čak i ako niste spremni za brak, ova ruža može biti odličan odabir.

- Buket svježih, bijelih ruža idealan je poklon zbog kojeg će romantika u vezi procvjetati - tvrdi Palomares. 

Ljubičasta: intenzivna strast

Purple natural roses background

Ljubičaste ruže više su za prolaznu zaljubljenost nego za dugu ljubavnu vezu. Neke ljubičaste ruže su obojene umjetnim putem, dok su druge uzgojene križanjem prirodno obojenih ruža.

Dan zaljubljenih: 'Volim te' ove godine recite svojom čestitkom
Dan zaljubljenih: 'Volim te' ove godine recite svojom čestitkom

Narančasta

- Već znamo da crvene ruže predstavljaju duboku ljubav, a žute prijateljstvo. Budući da je narančasta kombinacija tih boja, one predstavljaju most između ljubavi i prijateljstva - objašnjava Palomares. Ta boja predstavlja strast, energiju i fascinaciju, te vašem partneru pokazuju da želite da vaše prijateljstvo pređe na sljedeću razinu.

Losos: želja i uzbuđenje

Budući da je losos boja više ružičasta nego narančasta, ruže u ovoj prekrasnoj nijansi mogu biti prikladan izbor kada nekome želite reći kako se stvarno osjećate, odnosno kada taj osjećaj uključuje želju i uzbuđenje.

Bež boja: brižnost

Soft pink beige roses with dew drops. Selective focus. Close-up.

Dok se bijela često smatra bojom nevinosti, krem ili bež boja ima suptilnije značenje.

- Krem boja ruže simbolizira šarm i promišljenost i savršen su način da nekome poručite mislite na njih - kaže Palomares. Bez obzira želite li nekome zahvaliti za to što je učinio nešto posebno ili ih jednostavno želite učiniti sretnima, ne možete pogriješiti s bež nijansom.

Tamno crvena: Ljepota

Bordeaux roses close-up. Bouquet of burgundy roses in a white gift box.

Baš poput crvenih, bordo ili tamno crvena boja ruže simbolizira strast prema osobi kojoj ih poklanjate. Palomares tvrdi da iza tamnocrvenih ruža stoji suvremeno značenje, a to je nesvjesna ljepota. Međutim, u viktorijanskom dobu, ovom vrstom ruža izražavala se duboka odanost i one su bile jedinstvena opcija umjesto tradicionalne crvene boje.

Zelena: Novi početak

Većina ljudi pretpostavlja da su sve zelene ruže umjetno obojene, ali to zapravo nije slučaj. Zelene ruže počele su prirodno cvjetati oko 1743. godine. Prema nekim izvješćima one bi čak mogle bi biti jedne od najstarijih vrsta ruža. No ove autentične, zelene ruže zapravo nemaju latice, već samo zelene lapove.

- Zelena boja označava život, obilje i pomlađivanje, pa su tako zelene ruže prikladne za slavlje dobrih vijesti i novih početaka - tvrdi Palomares.

Varale su me na online dejtanju ali na kraju sam upoznao ženu
Varale su me na online dejtanju ali na kraju sam upoznao ženu

Plava: Tajanstvenost i jedinstvenost

blue roses

Za razliku od većine drugih boja ruža, plave ruže ne postoje u prirodi. Stoga su ruže plave boje postale znak tajanstvenosti, jedinstvenosti i nedostižnosti. Ako želite nekome dati do znanja da je jedinstven, onda je buket plavih ruža idealan izbor.

Crno: Mističnost

Luxury diamond jewelry bracelet and black roses flowers, love gi

Ni ova boja ruža ne postoji prirodi. Zbog toga su crne ruže vjerojatno najsloženije za dešifriranje. Stoljećima unazad one su simbolizirale misteriju, smrt i tugovanje. Iako su neka od njihovih značenja negativna, one su ipak jedinstvene te u pravoj kombinaciji s ostalim ružama mogu izgledati potpuno šik, što ih zapravo čini dobrim izborom za netradicionaliste, odnosno one koji tvrde da nisu baš tip za Valentinovo, piše Reader's Digest.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM: 

Pokretanje videa...

13:31
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'
'Sa oženjenim šefom spavala sam samo jednom i zatrudnjela, njegova reakcija me šokirala'
TO NIJE OČEKIVALA

'Sa oženjenim šefom spavala sam samo jednom i zatrudnjela, njegova reakcija me šokirala'

Buduća mama je u drami nakon što je njezina afera s oženjenim šefom završila trudnoćom. Iako je bila to romansa za jednu noć, stigli su problemi