Lifestyle

Komentari 1

Boje zidova, pločica i dekora mijenjaju dom i bez ličenja

Boje zidova, pločica i dekora mijenjaju dom i bez ličenja

Šarenilo u detaljima Jarkim zavjesama i posudama za cvijeće “oživite” bjelinu zidova, a bijela kupaonica može se “razbiti” zanimljivim mozaik pločicama

Igra bojama nije rezervirana samo za zidove, poručuju dizajneri interijera. Prostor se može preobraziti tako da se svi zidovi oboje u klasičnu bijelu, ali i namještaj. Točnije - samo odabrane komade, a ostatak predmeta neka bude u jarkim bojama. Unijeti vesele boje u dom najjednostavnije je jednobojnim jastučićima, zavjesama, detaljima poput vaza i posuda za cvijeće, stolićem za kavu ili zanimljivim tepihom. Neka u prvom planu budu detalji, savjetuju dizajneri interijera. Takvi mali “kozmetički” zahvati nisu skupi, a i uvijek se možete osloniti na princip “uradi sam”. Važno je samo odabrati kvalitetne boje - uvelike se razlikuju one za drvo, staklo ili keramiku. Zidove možete “oživjeti” tako da stare drvene okvire za slike obojite u, primjerice, ljubičastu. 

Svježina dolazi s ružama

Okviri za zrcala i slike obojeni u jarku boju trenutačno “podižu” prostor. Još ako tome dodate buket svježih ruža...

Šarene zavjese i jastučići

Zavjese zanimljivog uzorka, šareni jastučići i stolnjak u raznobojnim prugama daju poseban šarm i toplinu domu. 

Mozaik raznih boja

Bijela kupaonica može se “razbiti” mozaik pločicama. No te minijaturne pločice neka ne budu u istoj nijansi - pokušajte s tri ili četiri boje. Takva kombinacija daje stilski pogodak, tvrde dizajneri. Zavjese neka budu crno-bijele.