Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Borite se za brak: 20 razloga za odlazak na bračno savjetovanje

Borite se za brak: 20 razloga za odlazak na bračno savjetovanje
1

Mnogi parovi odluče potražiti pomoć stručnjaka kada je veza već pred pucanjem, ali puno je razloga za odlazak na bračno savjetovanje čak i prije

VIDEO

Mnogo je razloga za traženje bračnog savjetovanja, ali može biti teško uočiti znakove da je vrijeme za odlazak - pogotovo u početku. To je normalno, ne brinite. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Doris i Boris 01:10

Prije nego što se u vašoj vezi ili braku dogodi nešto stvarno loše, razmislite o bračnom savjetovanju ili terapiji jer vam mogu pomoći na više načina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

20 razloga zašto vaša veza može imati koristi od bračnog savjetovanja:

1. Da prestanete prijetiti prekidom ili razvodom

Ako ste vi ili vaš partner prijetili sugerirajući probno razdvajanje, prekid ili razvod, to je veliki znak da trebate savjetovanje za parove.

Unhappy married couple after cheating at home

Ne samo da je ovo velika crvena zastava, već prijetnje zapravo mogu vremenom oštetiti vaš odnos, a stručnjaci vam mogu pokazati tehnike koje će vam pomoći da promijenite ovaj obrazac.

2. Da stvorite brak zasnovan na poštovanju

Ako tajite neke stvari od svog partnera ili ste prilično sigurni da vaš partner taji neke stvari od vas, vrijeme je da potražite savjet od bračnog savjetnika. Ovo je znak da vaša intima i povjerenje počinju pucati.

Bračno savjetovanje može vam pomoći da očistite zrak između vas i krenete ispočetka, bez tajni.

3. Da ne sanjarite o idealnom braku ili vezi već to ispunite

Ako više ne govorite jedno drugom sve, čak i ako stvari koje ne dijelite nisu baš tajne, vrijeme je da uložite malo truda kako biste ponovno uspostavili vezu o kojoj sanjarite ili koju ste imali na početku veze.

4. Naučit ćete se slagati, riješiti probleme i nastaviti dalje

Ako utvrdite da se često svađate i nikada ništa ne riješite, vrijeme je da potražite pomoć kod bračnog savjetnika.

Čak i sretne, zdrave veze uključuju svađe. Razlika između onoga što radite u vezi i onoga što rade najzdraviji parovi svodi se na komunikaciju i razrješenje.

5. Može vam pomoći da ponovno otkrijete tjelesnu bliskost

Možda imate neusklađeni libido ili ste neke loše navike povukli iz prošlih veza, ali bez obzira na uzrok, možete se vratiti tamo gdje ste oboje zadovoljni.

6. Da budete prioritet u životu svog partnera

Ako bi netko od vas radije bio na društvenim mrežama - bilo to Facebook, Twitter, Snapchat ili TikTok nego bio s partnerom, onda imate problem. Isto vrijedi i ako partnera zanemarujete radi prijatelja, što vašem partneru daje jasan znak da prioritet nije on nego svi drugi.

Zajednički rad s neutralnim profesionalcem može vam pomoći da se suočite s onim što vas smeta tako da ponovno budete prioritet u životu svog partnera.

7. Želite pomoć u suočavanju s nevjerom i prelaskom preko nje

Ako je netko od vas tek priznao varanje, pred vama je težak put. Da, puno je parova u stanju izliječiti se od nevjere, ali to nikada nije lako i ponekad zahtijeva malo vanjske podrške.

Čak i ako na kraju prekinete, bračno savjetovanje može vam pomoći da se izliječite i razdvojite na zdrav način.

8. Da biste se osjećali kao da vas netko razumije

Ako mislite da vas partner ne sluša, a kamoli razumije dok komunicirate i ako smatrate da probleme ne možete riješiti s njim onda je vrijeme da posjetite profesionalca jer bi vam on mogao pomoći da iskomunicirate ono što vas smeta.

9. Probat ćete se sjetiti zašto ste se uopće vjenčali

Ako se bojite povratka kući nakon posla, to je znak da nešto nije u redu. Nećete biti sretni zajedno svake sekunde svakog dana, ali vaš bi se brak trebao osjećati kao najsigurnija luka, a ne kao zatvorska kazna.

10. Da biste ponovo pronašli iskru u svojoj vezi

Osjećate se kao da ste samo sustanari ili poslovni partneri? Ne mora biti tako. Zatražite savjet stručnjaka, nemojte se mučiti.

11. Da biste promijenili svoje rasporede kako biste opet mogli pronaći vremena jedni za druge

Ako više od 3 mjeseca niste imali romantični izlazak, nešto nije u redu. Čak i ako je to samo zajednička šetnja ili sjedenje na plaži, morate imati vremena za vas.

Problem je u tome što svakog ometaju drugi prioriteti. Bračni savjetnik pomoći će vam da riješite ono što je važno i nađete kompromis kako bi vaši zajednički izlasci opet mogli postati prioritet.

Kad svoju vezu ne budete stavljali na prvo mjesto, vaša će veza 'atrofirati'. Ali možete ju dobiti nazad uz malo truda.

12. Pomoći će vam vratiti 'mi', umjesto 'ja' i 'ti'

To će vam zauzvrat pomoći da ponovno budete sretni.

13. Da se prestanete toliko ljutiti

Ako se većinu vremena ljutite na svog partnera, vjerojatno se osjećate kao da više ne možete podnijeti sve veće nezadovoljstvo. Ali možete.

Svi se naljute. To je potpuno normalno, pa čak i zdravo. Ali ako jedno (ili oboje) vičete, lupate vratima ili slično, onda je vrijeme da posjetite stručnjaka jer stvari će krenuti samo na gore. 

14. Da prestanete biti tako ljubomorni

Imate li ljubomoru u svojoj vezi te je se ne možete riješiti? Ne brinite, ne mora trajati vječno, ali to trebate riješiti jer ljubomora može ozbiljno zagorčati stvari između vas.

15. Možete naučiti kako se istinski podržavati

Osjećaj da vam vaš partner ne 'čuva leđa' nevjerojatno je uznemirujuć. Ako se ne osjećate emocionalno zaštićenim od strane partnera, bilo kad ste sami ili kad ste u blizini drugih, vrijeme je da zatražite mali savjet od stručnjaka.

16. Da biste riješili probleme oko novca

Većina parova se u nekom trenutku svađa oko novca, ali morate imati plan kako se nositi s tim sukobima. Novac je osjetljiva tema.

17. Radi svoje djece

Ponekad vam se čini da ostajete zajedno zbog djece i ništa drugo. To nije nužno loše, pogotovo ako je to samo privremeni osjećaj. Ako znate da ostajete u braku samo radi njih, potražite bračno savjetovanje da vidite može li se ljubav ili iskra vratiti, ako ne, onda je vrijeme da se razdvojite.

18. Prije nego se razvedete obavezno posjetite stručnjaka

Ako razmišljate o razgovoru s odvjetnikom za razvode, ali još niste sasvim spremni odbaciti brak, bračno savjetovanje savršeno je rješenje.

Dajte svojoj vezi šansu, potražite savjet stručnjaka i smislite kako dalje. Ne morate vječno biti u braku - ali isto tako nemojte odustati prije nego isprobate sve solucije.

19. Ako se ipak odlučite razvesti barem to učite normalno

Neće svaki brak trajati vječno. Razvod nikada nije lak, ali možete se poštedjeti puno tuge, pa čak i traume naučivši kako se dobro razići.

To je osobito važno ako imate zajedničku djecu. Moraju vidjeti da njihovi roditelji imaju stvari pod kontrolom i da se i dalje međusobno poštuju, čak i dok njihova obitelj prolazi kroz te promjene.

20. Dolazite na savjetovanje samo da vidite jeste i dalje na pravom putu

Mnogo zdravih, sretnih parova zakazuje godišnje ili čak mjesečne sastanke sa savjetnikom za parove samo kako bi bili sigurni da se povezuju i ostaju na pravom putu. A to je izvrstan razlog.

Nemojte čekati dok ne bude prekasno. Dužni ste sebi i svom partneru da potražite pomoć i popravite svoju vezu kako biste mogli imati sigurnu i sretnu budućnost, piše Your Tango.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru