Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Botanički vrt u Zagrebu najavio je povoljnu rasprodaju biljaka

Botanički vrt u Zagrebu najavio je povoljnu rasprodaju biljaka

Rasprodaju viškova organiziraju u subotu i nedjelju, 3. i 4. listopada od 10 do 14 sati. U ponudi će biti ponešto sobnih lončanica, mesožderki i mesnatica, te vrtnih zeljastih i drvenastih trajnica

VIDEO

- Svake godine organiziramo prigodnu proljetnu ili jesensku prodaju viška biljnog materijala. Tijekom godine vrtlari uzgajaju i razmnožavaju biljke iz Zbirke vrta (stakleničke biljke, vrtne trajnice, grmovi i stabla) kako bi se održao kontinuitet u broju i raznolikosti svojta Zbirke. Višak uzgojenih biljaka prodajemo po vrlo povoljnim cijenama - kažu u Botaničkom vrtu PMF-a u Zagrebu.

Savjeti indijanskih vrtlara za pokretanje malog vrta i sadnju
Savjeti indijanskih vrtlara za pokretanje malog vrta i sadnju

- Sav materijal je uzgojen i razmnožen klasičnim, ‘starinskim’ metodama, a zbog manjka adekvatnog prostora za uzgoj te biljke često ne izgledaju sjajno i bujno poput biljaka koje danas možete kupiti u cvjećarnama i vrtlarskim centrima. No izgled vara – naše su biljke zdrave i otporne i neće vam uginuti za godinu-dvije (što je čest slučaj kod biljaka uvezenih iz brojnih europskih rasadnika: te su biljke uzgajane prisilnim i brzim metodama s namjerom što veće zarade svake godine i najčešće ne žive dugo). Prilikom kupnje određene biljke, vrtlar će vas uputiti u pravilnu sadnju i uzgoj - dodali su na svojoj internetskoj stranici gdje možete pronaći više detalja.

Rasprodaju viškova održat će u subotu i nedjelju, 3. i 4. listopada od 10 do 14 sati. U ponudi će biti ponešto sobnih lončanica, mesožderki i mesnatica, te vrtnih zeljastih i drvenastih trajnica.

Mole sve posjetitelje da pripreme gotovinu, sitan novac, jer kartice ne primaju te da ponesu torbe, košare ili cekere u koje će staviti kupljene biljke. Napominju kako plastične vrećice ne prodaju, ali u ponudi imaju vlastite platnene torbe.

- Prodaja će se održavati oko središnjeg partera: podsjećamo vas da je od ove godine samo jedan ulaz/izlaz u botanički vrt (istočni rub Marulićevog trga/Mihanovićeva ulica), na kojemu će čuvari (ako bude potrebno) regulirati broj zainteresiranih. Srdačno molimo, radi vaše sigurnosti, ponesite zaštitne maske i držite propisani razmak - zamolili su sve koji se tog vikenda upute na njihovu rasprodaju viškova.

Napomena: U slučaju ružnog vremena, rasprodaja se, kažu, odgađa za vikend nakon navedenog datuma.

- Budući da nismo rasadnik i cilj nam je prodati višak biljaka, nemamo inventar, tj. popis biljaka u ponudi. Stoga ne možemo telefonski davati informacije o dostupnosti određene biljke i količine u prodaji. No, ukoliko tražite nešto posebno poput velebitske degenije, slobodno nam se obratite - napomenuli su.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku
Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje