Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Božićna bajka u Rijeci - u kafiću uljepšali izlog ukrasima iako ne rade: Nama je ovo više od posla

Božićna bajka u Rijeci - u kafiću uljepšali izlog ukrasima iako ne rade: Nama je ovo više od posla

Kafić uređujemo svake godine, kroz cijelu godinu, a posebno tijekom prosinca. Ne vidimo razlog zašto to ne bismo napravili i ove. Ovaj posao ne doživljavamo kao puku prodaju i serviranje pića, kaže vlasnica Iva Lješević

VIDEO

Unatoč ternutnim epidemiološkim mjerama zbog kojih je do dalnjeg obustavljen rad restorana i kafića, neki vlasnici istih odlučili su svojim gostima, šetačima i svim ljudima dobre volje priuštiti barem dio blagdanskih ugođaja, okitivši svoje izloge ne bi li im barem na taj način podigli raspoloženje na kraju jedne teške i iscrpljujuće godine za sve.

POGLEDAJTE VIDEO: Božićna bajka u Rijeci

Pokretanje videa...

Uređen izlog kafića u Rijeci 01:09

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kafić Corto Maltese popularni je kafić koji se nalazi na riječkom lukobranu, na početku popularne šetnice kojom mnogi šetači svakodnevno prolaze barem na kratko protegnuti noge i udahnuti malo čistog morskog zraka, a njegova vlasnica Iva Lješević i ove se godine uhvatila posla. Naime, ukrasila je izlog u božićnom duhu, iako kafić - nije otvoren.

- Kafić uređujemo svake godine, kroz cijelu godinu, a posebno tijekom prosinca. Ne vidimo razlog zašto to ne bismo napravili i ove. Ovaj posao ne doživljavamo kao puku prodaju i serviranje pića, jer nam je cilj stvoriti atmosferu, probuditi određeni osjećaj kod svakog našega gosta. Ako razmišljaš na takav način, jedna epidemija koja ti onemogući rad nije razlog da preko noći prestaneš razmišljati i djelovati onako kako misliš da je ispravno - objašnjava ova vedra Riječanka.

Rijeka: Jaslice u izlogu kafića na Terminalu privlače prolaznike svojom ljepotom

Priča o kafiću na riječkom Terminalu započela je prije sedam godina, kao obiteljski posao.

- Sa svojih 36 godina zajedno s bratom odlučila sam osnovati tvrtku koja će voditi fitness centar od 400-tinjak kvadrata i caffe bar. Brat kao diplomirani kineziolog dolazi sa višegodišnjim iskustvom u vođenju takvog centra, a kafić je došao kao nadopuna glavnom projektu. Cilj nam je bio stvoriti destinaciju za sve građane Rijeke i one koji to nisu, kreairajući mjesto za rekreaciju, profesionalnu pripremu sportaša, druženje i uživanje na jedinom mjestu koje ima vizuru na sam grad - priča Iva, koja izlog kafića uređuje i tijekom cijele godine.

Dijete ukrasilo bakino božićno drvce - rezultat je nasmijao sve
Dijete ukrasilo bakino božićno drvce - rezultat je nasmijao sve
Rijeka: Jaslice u izlogu kafića na Terminalu privlače prolaznike svojom ljepotom

Božićna bajka u izlogu zaista oduzima dah mnogim šetačima, dok lampice šljašte, muzika iz vanjskih zvučnika svira božićne pjesme i unosi vedrinu šetačima koji šetnicom mogu dalje nastaviti s toplim napitkom uzetim iz automata ispred kafića. U dekoraciji su joj, dodaje, pomogli dugogodišnji prijatelji iz cvjećarne Juretić, bez kojih izlog, vjeruje, ne bi izgledao tako božanstveno. Za velike jaslice, koje krase veći dio izloga, zaslužan je Mirko Šoštarić s Trsata.

- Ljubav prema njihovoj izradi barba Mirko gaji godinama, počevši kao ministrant, te i u kasnijoj dobi, kad je u Župi sv. Jelene na Kastvu izrađivao prve velike jaslice koje su ljudi s oduševljenjem dolazili gledati iz cijele županije, ali i one u crkvi na Viškovu - objašnjava Iva, koja kaže kako ovako ljudima, u ova čudna vremena, pomažu održati - mentalnu higijenu.

15 ideja kako ukrasiti božićnu jelku na pomalo starinski način
15 ideja kako ukrasiti božićnu  jelku na pomalo starinski način
Rijeka: Jaslice u izlogu kafića na Terminalu privlače prolaznike svojom ljepotom

Slastičarnica Cacao posjela je mjedvjediće 

Sličan prizor istih namjera dobrih božićnih želja i zdarvije, veselije nadolazeće Nove godine, može se naći i u obližnjoj riječkoj slastčarnici Cacao, smještenoj na glavnoj riječkoj prometnici, nasuprot rive, u samom centru grada.

Naime, kako sukladno najnovijim mjerama, koje je donio Nacionalni stožer, kafići do daljnjeg ostaju prazni i bez gostiju, njihovo mjesto na terasi najpopularnije riječke slstičarnice odlučilo je zauzeti, ni manje ni više do nekoliko obitelji slatkih, mekanih i maznih medvjedića.

Plišani medvjedići zauzeli terasu riječke slastičarnice

- Plišane igračke oduvijek simboliziraju toplinu doma, koja nam je posebno draga u ovo adventsko doba. Željeli smo našim gostima ovim plišanim medvjedićima prenijeti dio te atmosfere, poželjeti im sve najbolje, da izdrže ova teška vremena kako bi se što prije opet družili na našoj terasi - poručuje voditeljica slastičarne Antonella Sotinac, koja je došla na ideju kako u ova sumorna i nepredvidiva vremena bar na tren oraspoložiti i vratiti ljudima osmjeh na lice.

I dok smo se svi već polako počeli miriti s najneobičnijim i prilično tužnim prosincem, koji ove godine neće biti obilježen adventskim gužvama, plesnjacima i tradicionalnim šušurom u lokalima, riječka slastičarna Cacao ipak nije odustao od prosinačkog duha – i to bez kršenja mjera propisanih od strane Stožera.

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU PRVOG HRVATSKOG DIY SHOWA ‘PILAJ PO SVOM’:

Top trikovi za savršenu kućicu od medenjaka: Kako je ukrasiti?
Top trikovi za savršenu kućicu od medenjaka: Kako je ukrasiti?

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'