Obavijesti

Lifestyle

Komentari 60

Božićna zvijezda je osjetljiva ljepotica koja može trajati dugo

Božićna zvijezda je osjetljiva ljepotica koja može trajati dugo
1

Cvijet se ne smije ostavljati na propuhu ni na dnevnoj temperaturi nižoj od 15°C. Voli istočne i južne prozore ali ne smije biti direktno izložena sunčevoj svjetlosti

VIDEO

Božićna zvijezda, prema meksičkoj legendi svoje crveno lišće otvara na Božić kao prekrasan dar djetetu u jaslicama, pa se još naziva i "cvijet svete noći". Već desetljećima je najpopularnija blagdanska biljka, no vrlo je osjetljiva i treba je dobro paziti. Ako je dobro njegujete, može potrajati i dugo nakon Božića. 

Posebno je osjetljiva na promjene u temperaturi i već prijevoz do doma je može uništiti ako su temperature vrlo niske. Zbog toga je treba kupovati u dućanima gdje cvijet nije bio izložen hladnoći, a obratite pažnju i na izgled listova koji trebaju biti čvrsti i pravilnog oblika. 

Temperatura

Božićnu zvijezdu treba čuvati na toplome mjestu, ali ne blizu radijatora, otvorenih prozora ili ovlaživača zraka da se ne bi sušila. Najbolje joj odgovara temperatura od 15 do 21 °C, a po noći 12 °C. Zato ako možete, noću je premjestite na hladnije mjesto.

Vlažnost i zalijevanje

Svakodnevno provjeravajte vlažnost tla i zalijevajte ako je suho. Dobra ideja je prskanje vode po listovima svaki dan. Ako je zemlja suha, dobro je zalijte vodom, a potom višak vode bacite.  

Najbolje mjesto

Zvijezde vole sunčevu svjetlost i više joj odgovaraju zapadni, istočni i južni prozori. Ako možete, izbjegavajte sjeverne prozore jer tada ne dobiva dovoljno svjetla. Također, nije dobro ni da je na direktnom Suncu. 

Što ako mijenja izgled?

Ako su listovi žuti, otpadaju i suše se, biljci vrlo vjerojatno ne odgovara temperatura u prostoriji, zrak ili mjesto. Ako cijela klone vrlo vjerojatno je problem u propuhu te joj treba pronaći novo mjesto.

Darovi za najslađe blagdane: Bajkovite kućice i slasni borići

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni
JESTE LI MEĐU NJIMA?

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni

Ponekad ljepota ne isključuje pamet, stoga neki horoskopski znakovi otkrivaju znakove karaktera koji upućuju na sklad svih tih pozitivnih karakteristika

Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!
OBRANA OD OPASNIH NAPASTI

Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!

Ne mogu ih gledati, užasni su, samo je jedan od komentara pratitelja na hrpu krpelja koji su se ulovili u 'klopku' oko ženinog gležnja. Pokazala je trik kako se zaštititi od ovih opasnih napasti - a evo i što ako ugrizu
Skrivaju novac po Hrvatskoj! Ako ga nađete, vaš je. Sretno!
NOVI INTERNETSKI TREND

Skrivaju novac po Hrvatskoj! Ako ga nađete, vaš je. Sretno!

Novac se može skrivati ispod kamena, u pukotini u zidu, u prometnom znaku... Ponekad se u potrazi za novčanicom odvija prava utrka, a katkad autori videa snimaju ljude koji ih traže i rugaju im se