Obavijesti

Lifestyle

Komentari 49

Bratići si priznali da im se 'ne diže' pa postali stručnjaci za erekciju: Mi ćemo vam pomoći

Bratići si priznali da im se 'ne diže' pa postali stručnjaci za erekciju: Mi ćemo vam pomoći

Sve je počelo kao bolan razgovor u autu, ali taj razgovor im je promijenio živote. Rođaci Angus Barge i Xander Gilbert imali su problema s erektilnom disfunkcijom, a sada pomažu drugima s istim mukama

VIDEO

Ova dva Britanca nisu jedini s problemom erektilne disfunkcije i s tim problemom se nosi jedan od trojice muškaraca mlađi od 30 godina. Ovo vrijeme pandemije samo pojačava stres i taj problem kod mnogih može biti potenciran.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:35

- Tijekom pandemije, dok je mentalni stres ionako visok, mnogi muškarci mogu se naći pod povećanim pritiskom u spavaćoj sobi. Problemi s erekcijom mogu biti psihološki, povezani sa tjeskobom uzrokovanom stresom, očekivanjem neuspjeha ili depresijom. Ovi faktori ometaju mozak u slanju impulsa prema penisu kako bi se dopustio dovod dodatne krvi u spolovilo. Vaše tijelo tada dođe u mod bijega ili borbe što dovodi do erektilne disfunkcije - rekla je psihoterapeutkinja Silva Neves za The Sun.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako statistike govore kako se s ovim problemom nosi gotovo petina muškaraca, tek rijetki potraže pomoć. I baš to je ono što su Angus i Xander odlučili promijeniti nakon što su se otvorili jedan drugom.

Kako su saznali da ih varaju: 'Dobila sam spolnu bolest', 'prišao mi je njezin ljubavnik'...
Kako su saznali da ih varaju: 'Dobila sam spolnu bolest', 'prišao mi je njezin ljubavnik'...

'Problemi su počeli u ranim 20-ima'

Njih dvojica sada su treneri za erekciju i pokrenuli su Mojo Men, prvu edukativnu platformu u Engleskoj koja se bavi problemom erektilne disfunkcije.

- Moji problemi počeli su u ranim 20-ima. Tijekom jednog susreta pretpostavio sam da je djevojka puno iskusnija od mene. Napio sam se kako bih skupio hrabrost i sve je završilo loše. Izgubio sam svaku šansu za seks i prije nego što smo išta počeli. Bio sam jako nervozan zbog seksa s njom i nikako mi se nije mogao dići - ispričao je Xander.

Umjesto da pretpostavi da nešto nije u redu, samo je nastavio ići od jednog pijanog ljubavnog neuspjeha do drugog.

Na kraju se okrenuo Googleu, ali zbog toga je samo osjećao još veći sram.

- Napisati moj problem u tražilicu bilo je kao priznavanje da imam problem. Upisao sam nešto poput 'zašto ne mogu postići erekciju tijekom seksa' i dobio sam puno informacija o erektilnoj disfunkciji, dijabetesu i kardiovaskularnim bolestima. Moj uzorak neuspješnih seksualnih susreta se nastavio. Često sam ostavljao djevojke i prije nego smo došli do kreveta bez da sam im davao ikakve razloge - prisjetio se.

Tek nakon što je krenuo na terapiju kako bi se nosio s drugim problemima u svom životu, shvatio je da su njegovi problemi u krevetu povezani s tjeskobom koju je i inače osjećao u životu.

- Moje oči su se otvorile i napravio sam nekoliko životnih promjena. Smanjio sam unos alkohola i kofeina, manje sam izlazio, a pomoglo je i to što sam dao otkaz na stresnom poslu i počeo meditirati - rekao je Xander.

U isto vrijeme, njegov rođak Angus borio se s istim problemom.

Mama joj rekla da je prsten od 18.000 kuna jeftinjak, pa je od zaručnika tražila skuplji
Mama joj rekla da je prsten od 18.000 kuna jeftinjak, pa je od zaručnika tražila skuplji

'Previše sam trenirao'

On je prvi put primijetio da nešto nije u redu par tjedana nakon što je sudjelovao na biciklističkom natjecanju u Španjolskoj.

- Tada nisam shvaćao da je moja erektilna disfunkcija uzrokovana treniranjem za natjecanje. Svaki dan bih, ujutro i navečer, vozio bicikl po sat i pol. Tijekom tih treninga penis bi mi odrvenio, a to je ponekad bilo i bolno. Nisam na to obraćao pozornost jer se isto dešavalo i mom prijatelju - počeo je svoju priču Angus.

- Kada mi se nije mogao dići s djevojkom bilo je to jako frustrirajuće i bilo me sram, sjećam se samo da sam bio jako ljut na svoj penis. Bilo je kao da me izdao i čudan je osjećaj kada te iznevjeri vlastito tijelo - rekao je.

No nije se zabrinuo i sve je pripisao velikim količinama alkohola koje je pio. No kada se isto ponovilo i sa sljedećom djevojkom, shvatio je da nešto nije u redu.

- Tada sam shvatio da imam neki problem. Okrenuo sam se Googleu i tražio uzroke, ali ništa što sam našao nije mi pomoglo. Ono što mi se zapravo dogodilo je da sam uništio žile oko penisa i trebalo je nekoliko tjedana da zarastu. No zapravo mi je trebala cijela godina jer je problem postao psihološki - ispričao je Angus.

Prijelomni trenutak dogodio se prije nekoliko godina kada je otputovao Xanderovoj obitelji u Oxford.

Stranica za pomoć muškarcima

Tamo su se otvorili o svom problemu jedan drugom.

- Odrasli smo zajedno i činilo se da je on najbolja osoba s kojom o tome mogu razgovarati. Bilo je neugodno u početku, ali osjećao sam se manje sam kada je i on rekao da ima isti problem - rekao je Angus.

Dok su razmjenjivali svoja iskustva, shvatili su da postoji samo jedan pristup rješavanju erektilne disfunkcije.

- Xanderov problem bio je povezan s tjeskobom, tako da smo imali isti problem, ali jako različite uzroke. Erektilna disfunkcija je zapravo jako kompleksna - kazao je Angus.

Pokušao je problem riješiti Viagrom, ali već nakon prvog puta shvatio je da to nije odgovor.

- To nije bilo rješenje. Muškarci moraju pronaći uzrok svog problema kako bi ga mogli riješiti, a ako uzmete pilulu, možete se početi oslanjati na nju i prikrivati problem do kraja života - objasnio je Angus.

Zajedno su shvatili da ne postoji ništa što bi moglo pomoći muškarcima s erektilnom disfunkcijom.

- Ja imam iskustva s tehnologijom, a Angus u savjetovanju i psihoterapiji pa samo shvatili da smo savršeni za pokrenuti nešto što smo htjeli da je postojalo dok smo se mi borili sa svojim problemima - rekao je Xander.

Tako se na ljeto rodio Mojo Men, a reakcije su fantastične.

- Imali smo muškarce u 50-ima koji su nam plakali jer nisu nikad prije govorili o tome, kao i one od 20 godina, kojima smo pomogli da njihov problem ne izraste u nešto veliko. Ono što je počelo kao bolni razgovor, sada već pomaže tisućama - rekao je Xander.

Toksična ponašanja u vezama koja na prvu izgledaju zdravo
Toksična ponašanja u vezama koja na prvu izgledaju zdravo

- Već smo mnogima pomogli, ali i dalje je to tema o kojoj muškarci nerado govore. Pokušavamo voditi primjerom i pokazati da to nije nešto što ljudi trebaju skrivati ili sramiti se - zaključio je Angus.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno