Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Brisanje kritičnih točki okrugla lica uz pravi odabir proizvoda

Brisanje kritičnih točki okrugla lica uz pravi odabir proizvoda
1

Moćni kozmetički prozvodi: Okruglasti tip lica nema konture, ali one se mogu dobiti pravilnim nanošenjem bronzera i highlightera na ključnim mjestima na licu

VIDEO

Okruglasto lice prepoznatljivo je prema debeljuškastim obrazima, a dužina i širina lica gotovo su jednake. Takav oblik imaju glumice Charlize Theron, Mila Kunis, Drew Barrymore i Kate Winslet, a najveći je “problem” okruglastog oblika što nema definirane konture. Vizažistica Marija Butković, kaže kako su kritični dijelovi takva lica čelo i donji dio lica koji su iste širine te izraženi obrazi. No pravilno nanesenim make-upom okruglo ćete lice uokviriti. 

- Nanesite bronzer ispod jagodica odnosno duž jagodičnih kostiju, čeljusti te na sljepoočnice – savjetuje. 

Tamnije boje odvlače pozornost sa strana lica koje je šire i djeluje “bucmasto”. Puder dobro utapkajte spužvicom kako ne bi ostala neugledna crta, a nakon toga highlighterom napravite uglove. 

- Možete upotrijebiti i korektor koji je oko dvije nijanse svjetliji od tona kože. Nanesite ga na sredinu čela i na bradu. To će pomoći da te dijelove istaknete, odnosno da prividno “izađu van”, pa će stvoriti strukturiran izgled lica - zaključuje vizažistica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rumenilo na okruglasto lice nanesite ispod zamišljene crte povučene u ravnini kraja nosa, savjetuju vizažisti slavnih, a izbjegavajte kružne pokrete četkicom. 

Igra tamnim i svijetlim sjenilom

Istaknite oči i usne pravim make-upom. Oči uokvirite lagano razmazanom olovkom umjesto pravilno povučenom crtom za koju je potrebna najmirnija ruka. Tamnije sjenilo nanesite na vanjski kut oka, a svjetlije u unutarnji. Na usne stavite tamnije ruževe i malo prozirnog sjajila. 

Posvjetljivanje okruglastog lica

Highlighterom posvijetlite područje ispod obrva, središnji dio lica ispod oka uz nos, kapke, most nosa i gornje dijelove jagodica, kaže vizažistica Marija Butković.

Želite li istaknuti usne, poslužite se highlighterom. Lagano ga utapkajte iznad srcolikog vrha usana te u istoj ravnini ispod donje usne.

Sva pravila stručnjaka za izduživanje okruglog lica šminkom

Glumica Charlize Theron lice čini prividno “mršavijim” tako da nanosi rumenilo duž jagodične kosti u smjeru prema ušima. Nikako nemojte stavljati boju izravno na jabučice jer će tako lice izgledati punije, a rabite ružičaste te nijanse breskve, kažu vizažisti. 

Sve što vam treba jest bronzer u dvije nijanse

Djevojkama okruglastog tipa lica sjajno pristaje brončani “look” sa “smokey eyesom”. Bronzer nanesite tik ispod jagodica kako biste licu dali definiciju i učinili ga manje okruglastim. Vizažisti savjetuju kako se najbolje koristiti bronzerima koji dolaze u dvije nijanse, tamnijoj i svijetlijoj, jer onda svjetliji možete nanijeti izravno na jagodice, a tamniji ispod. 

Pravi potezi bronzera omekšat će lice i naglasiti vaše jagodice

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći
SUNCE, KIŠA, SNIJEG...

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći

Svaka promjena atmosferskog tlaka, temperature i vlažnosti zraka može nepovoljno utjecati na zdravlje, pa valja znati kako se zaštiti i osnažiti imunitet
Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima
SUPER TRIK

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima

Pohanje hrane u pećnici puno je ugodniji i lakši posao nego na tavi. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne šprica po cijeloj kuhinji, treba ga manje, a ono što pripremite nije toliko masno