Lifestyle

Komentari 0

Britanski umjetnik radi najveću sliku na platnu na svijetu kako bi srušio rekord i pomogao djeci

Britanski umjetnik radi najveću sliku na platnu na svijetu kako bi srušio rekord i pomogao djeci

Sacha radi na svojem umjetničkom djelu od početka pandemije koronavirusa u hotelu u Dubaiju u kojem je zapeo nakon karantene. Cilj mu je ući u Guinnessovu knjigu rekorda i pomoći siromašnoj djeci

Britanski umjetnik Sacha Jafri već sedam mjeseci u hotelu u Dubaiju radi na slici na platnu velikoj poput dva nogometna igrališta, u želji da bude upisan u Guinnessovu knjigu rekorda i pomogne siromašnoj djeci. Bosonog na šarenom platnu veličine oko 2000 četvornih metara, rastegnutom u poznatom hotelu u Dubaiju, Jafri želi srušiti svjetski rekord za najveću sliku na platnu i zaraditi novac koji bi bio namijenjen obrazovnim i zdravstvenim inicijativama za siromašnu djecu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sljedeći tjedan, nakon što završi rad na golemoj slici, ona će biti razrezana na 60 komada, a on se nada dodatnim sredstvima kada dijelovi njegovog 'puta čovječanstva' budu stavljeni na dražbu u veljači 2021.

Kupci će 'posjedovati dio najveće ikad stvorene slike, a osim toga imat će dio povijesti, dakle dio čovječanstva', rekao je umjetnik.

Jafri radi na svojem umjetničkom djelu od početka pandemije koronavirusa u hotelu u kojem je zapeo nakon zatvaranja. 

Pojašnjava da ga je pandemija nagnala da razmisli o načinima spajanja ljudi kako bi se pomoglo djeci, poglavito onoj koja žive u najsiromašnijim dijelovima svijeta.

Djeca iz 140 zemalja neizravno su sudjelovala u stvaranju umjetničkog djela, poslavši mu svoje slike.

Najčitaniji članci