Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Brojala koliko su obavijesti na mobitel učenici dobili u danu

Učiteljica povijesti iz Amerike provela je jednostavan eksperiment i tijekom dana brojala je koliko su obavijesti njezini učenici dobili tijekom boravka u školi. Došla je do broja 800

7 komentara

Kathy West, učiteljica iz Zapadne Virginije, brojala je koliko je često njezinim učenicima mobitel nešto javljao tijekom šest sati boravka u školi.

Konačan broj raznih obavijesti zaustavio se na 801. Od toga je 506 obavijesti bilo za SMS-ove, 198 ih je bilo za Snapchat, 33 za YouTube, 28 za Instagram, 16 u vezi igrica, 9 s Facebooka, 7 obavijesti za vijesti i četiri s Twittera.

Foto: Facebook

Nažalost nije objavila koliko je učenika u njezinom razredu, ali ako uzmemo u obzir da je u njezinoj školi prosjek učenika po razredu 24, za pretpostaviti je da je svaki učenik dobio 33 obavijesti s mobitela tijekom dana.

Foto: Facebook

- Tijekom svakog od šest sati koje smo imali taj dan, zamolila sam svoje učenike da ostave svoje mobitele na mojem stolu. Na kraju sata pogledali smo obavijesti i zbrojili ih. Znači, to su bile obavijesti koje su dobili tijekom sata, ne tijekom odmora ili pauze za ručak. Što mislite koliko te obavijesti ometaju učenike. Razmislite, ovdje se radi samo o mojem razredu, a zamislite da smo išli brojati za cijelu školu - opisala je Kathy svoj eksperiment.

Recite nam u komentarima, mislite li da djeca trebaju imati mobitele dok su na satu u školi?

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message