Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Bruschette: Savršeni kao prilog, ali mogu biti i večera

Bruschette: Savršeni kao prilog, ali mogu biti i večera
4

Originalne bruschette sastoje se od prepečenoga kruha natrljanog češnjakom i maslinovim uljem te začinjenih solju i paprom, a danas postoji bezbroj verzija

VIDEO

Bruschette su slasno predjelo iz srednje Italije još iz 15. st. Pripremaju se bez imalo muke, elegantno su samostalno jelo, a mnogi se slažu i da su odlične uz tjesteninu ili kao prilog. Želite li pripremiti brzo i ukusno predjelo, užinu ili čak večeru, iskoristite stari kruh i u trenu pripremite pravu poslasticu u obliku omiljenih talijanskih sendviča. Prave se tako da se kruh ispeče u pećnici, oko deset minuta na 220˚C, ili na tavi dok ne potamni i postane hrskav, a potom se na njega poslažu željeni sastojci. Originalne bruschette sastoje se od prepečenoga kruha prije ili poslije pečenja natrljanog češnjakom i maslinovim uljem te začinjenih solju i paprom. 

Na to se stavljaju sastojci prema želji - najčešće rajčice, mozzarrela, sirevi, gljive, smokve, pršut, panceta, srdele i sardine, a osobito su ukusne bruschette s povrćem.  Najpopularniji recept izvan Italije uključuje bosiljak, rajčice, češnjak, luk i mozzarellu. No pravite ih sa svime što vam se nađe pri ruci - od svih vrsta povrća do mesa s začinskim biljem. Kako biste isprobali što više kombinacija, pripremajte ih s raznim vrstama kruha.

Bruschette s tunjevinom 

Ispecite kriške kruha. Izmiješajte češnjak i maslinovo ulje te time premažite po jednu stranu svake kriške kruha. U manjoj posudi izmiješajte narezane komade rajčica, sir, tunjevinu i peršin pa sve začinite solju, paprom i maslinovim uljem. Bruschette poslažite na listove zelene salate, a na svaku stavite po dvije žlice smjese.

Bruschette s rajčicama i bosiljkom

U zdjeli izmiješajte rajčice, bosiljak, ocat, šećer i žlicu ulja. Posolite i popaprite. Prepecite kruh u pećnici. Rasporedite pečeni kruh na tanjure, a zatim češnjakom premažite kriške kruha. Pospite ih preostalim maslinovim uljem. Na svaku krišku stavite po žlicu, dvije smjese od rajčica i bosiljka. Poslužite bruschette.

Slasne bruschette s pršutom i smokvama

Narežite kruh na kriške, a zatim ih istrljajte češnjakom. Poprskajte ih maslinovim uljem, začinite solju i paprom te pecite dok ne postanu lagano hrskave. Ostavite da se ohlade nekoliko minuta, a onda ih pospite mascarponeom. Poslažite narezane smokve i pršut, a onda još malo posolite i popaprite te poprskajte maslinovim uljem. Poslužite.

Bruschette s pečenim paprikama

Zagrijte pećnicu na 190°C. U posudi zagrijte dvije žlice maslinova ulja, dodajte narezane paprike i pecite ih 12-15 min. Pospite šećerom, dodajte kapare i bosiljak te začinite solju i paprom. Kriške kruha istrljajte češnjakom i pospite maslinovim uljem pa ih pecite sedam-deset min. Na svaku krišku stavite žlicu smjese i komade gorgonzole.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku