Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Brze i fine okruglice od sira su stvorene za novogodišnji tulum

Brze i fine okruglice od sira su stvorene za novogodišnji tulum

Okruglice od sira su jako fine, a brzo se pripremaju i u njih se mogu dodati različiti dodaci i začini. Ako planirate novogodišnji tulum, ovo je fenomenalan sitni obrok koji će vas zasiti i spriječiti mamurluk

Princes-okruglice od sira

Sastojci: 2 dl mlijeka, 25 g maslaca, sol, papar, 100 g prosijanog brašna, 3 jaja, 100 g ementalera, jaje za premazivanje

Priprema: 

  • Stavite mlijeko i maslac u posudu, posolite, popaprite pa pustite da provrije.
  • Uspite brašno te miješajte na laganoj vatri dok se tijesto ne počne odvajati od posude i kuhače.
  • Maknite s vatre pa dodajte jedno po jedno jaje, dobro miješajući poslije svakog.
  • Polovinu sira sitno nasjeckajte, a drugi dio naribajte i umiješajte u tijesto.
  • Stavite tijesto u platnenu vrećicu za kreme s metalnim umetkom promjera jedan centimetar pa istiskujte krafnice na lim za pečenje obložen papirom.
  • Premažite ih razmućenim jajetom i pospite nasjeckanim ementalerom.
  • Stavite u umjereno zagrijanu pećnicu i pecite 15 minuta.
  • Tijekom pečenja krafnice će narasti. Poslužite ih tople.

Pečene okruglice od špinata i sira

Sastojci: 300 g smrznutog špinata, 5 jaja, veća glavica luka, 5 kriški starog kruha, 2 žlice maslinova ulja, žlica začinskog bilja, 1/2 šalice otopljenog maslaca, 1/2 šalice parmezana, češnjak u prahu, sol, papar

Dreamstime

Priprema: 

  • Stari kruh narežite na komadiće i zalijte ga s četiri dl prokuhane slane vode u koju ste dodali maslinovo ulje sa žlicom začinskog bilja.
  • Pustite da se kruh namoči i upije tekućinu.
  • Ocijedite špinat te umiješajte namočenom kruhu.
  • Dodajte sitno sjeckani luk, umućena jaja, parmezan, češnjak u prahu, sol, papar i otopljeni maslac. Promiješajte smjesu i oblikujte kuglice.
  • Ako je smjesa pregusta, dodajte malo mlijeka, a ako je prerijetka, zgusnite je krušnim mrvicama.
  • Posložite ih na lim obložen papirom za pečenje i silikonskim kistom premažite svaku kuglicu s malo maslinova ulja.
  • Pecite na 180°C oko 20 minuta. 

Okruglice od sira, pistacija i oraha

Sastojci: 100 g svježeg kravljeg sira, 60 g mozzarelle, 150 g ovčjeg sira, 50 g nasjeckanih pistacija, 50 g oraha, manja čili papričica, češanj češnjaka, žlica nasjeckanog vlasca, žličica sušenog bosiljka

Priprema: 

  • Grubo nasjeckajte pistacije i orahe.
  • Svježi kravlji sir pomiješajte s naribanim sirom i mozzarellom.
  • Smjesi dodajte sitno sjeckani češnjak, vlasac, čili papričicu, sušeni bosiljak i sol.
  • Dodajte pola količine oraha i pistacija, promiješajte pa oblikujte rukama loptice.
  • Uvaljajte loptice u preostali dio narezanih pistacija i oraha.
  • Posložite ih na poslužavnik ili u ukrasne papirnate košarice te stavite na hladno mjesto.
  • Desetak minuta prije posluživanja izvadite ih na sobnu temperaturu.

Punjene loptice 

Sastojci: Smjesa: Veće pakiranje sirnog namaza, šalica naribanog sira, žlica senfa, žličica worcestershirea, morska sol, mljeveni papar; ostalo: 5 manjih cherry rajčica, 6 bobica crnoga grožđa, 5 crnih maslina, šalica pistacija

Priprema: 

  • Izmiješajte sastojke za smjesu i ostavite u hladnjaku sat, dva.
  • Nasjeckajte pistacije i prepržite ih na tavi oko sedam minuta.
  • Uzmite žlicu smjese. Malo je razvaljajte.
  • Napunite po jednom rajčicom, bobicom grožđa ili maslinom i oblikujte kuglice.
  • Uvaljajte ih u prepržene pistacije ili ostatak naribanog sira.
  • Vratite kuglice u hladnjak i izvadite neposredno prije posluživanja.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
Kristijan Iličić: Na Maliju sam ležao 50 sati pokriven u jednom čamcu, skrivao se od terorista
EKSKLUZIVAN INTERVJU ZA 24SATA

Kristijan Iličić: Na Maliju sam ležao 50 sati pokriven u jednom čamcu, skrivao se od terorista

Poznati travel influencer prvi je Hrvat koji je proputovao svih 197. država svijeta. Šri Lanka mu je bila posljednja na listi, otkriva nam u koju se zemlju ne bi vraćao, koja mu je najdraža, ali i kako je sve krenulo