Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Budite prava faca - jedite hamburgere i ćevapčiće s Placa

Budite prava faca - jedite hamburgere i ćevapčiće s Placa

Zašto oni imaju najbolji grill, imaju li posebnih trikova za najmekše i najsočnije meso i što sve donose na Zagreb Chill&Grill powered by Coca-Cola festival otkrio je vlasnik restorana Josip Matijević

VIDEO

Smješteni na jednoj od najljepših lokacija u gradu, tik do same tržnice Dolac, Kitchen&Grill Plac pravo je mjesto za ljubitelje dobih hamburgera i ostalih specijaliteta s grilla...

Kakvom se kuhinjom Kitchen&Grill Plac bavi i po čemu ste najpoznatiji?

Kitchen&Grill Plac mladi je tim koji je zagrebačkim gurmanima htio ponuditi ukusne specijalitete s grilla na drveni ugljen s odmakom od klasičnih burgera koji su se do tada mogli pronaći u Zagrebu. Na Maloj terasi zagrebačkog Dolca već tri godine nudimo mesne specijalitete od 100% junećeg mesa iz domaćeg uzgoja.

Ukusni ćevapčići, pljeskavice,“šareni“ hamburgeri, cheeseburgeri, trganci (teleći but izrezan na prutiće i stavljen u našu marinadu), otkošten batak i zabatak i sve to s neizostavnom plac salatom (kupus, komorač, mrkva, rikola, radič, popržene suncokretove i bučine sjemenke začinjene posebnim dressingom) oduševit će vas već u prvom zalogaju.

Uz originalni sarajevski somun i osvježavajući napitak, brzo ćete se složiti da Plac nudi najbolji grill u gradu. 100% juneće meso iz domaćeg uzgoja čini naš roštilj najfinijim u gradu, a možemo se pohvaliti i sve većim izborom Hrvatskog domaćeg piva kao i vrhunska vina koja se osim boca mogu dobiti i na čaše. 

Gdje se nalazite?

Ljudi nas mogu pronaći u ulici Pod zidom podno najpoznatije Zagrebačke tržnice Dolac na tzv. Maloj terasi. Također često sudjelujemo na raznim Food festivalima tako da nove lokacije naši posjetitelji mogu pronaći na našoj službenoj Facebook stranici koju stalno ažuriramo. 

Želja ekipe iz Plac-a je da Zagrepčanima i turistima pružimo vrhunsku kvalitetu hrane, lijep i uredan prostor, neizostavan osmjeh i druženje na 69 koraka od glavnog trga, a opet u intimnoj atmosferi koju valja isprobati...

Koje jelo gosti kod vas najčešće traže?

Naši gosti najčešće naručuju ćevapčiće, crvene hamburgere i trgance koju su odlični. Teško je izdvojiti koje se jelo najviše naručuje no ova bi bila nekako najzastupljenija. Kitchen&Grill Plac vodi se motom da nam je prije svega najbitnije zadovoljstvo naših kupaca, to nam je oduvijek bilo u prvom planu i do sada se pokazalo odličnom recepturom za uspjeh jer sve s našeg menija naručuje se podjednako dobro.

Čemu se veselite i što očekujete od sudjelovanja na Zagreb Chill&Grill festivalu?

Prije svega nadamo se dobrom vremenu, zabavi i velikom broju gurmana koji će ovaj festival učiniti najboljim food festivalom do sada. Od sudjelovanja očekujemo samo jedno, a to je da će posjetitelji u mnogobrojnoj ponudi prepoznati najbolje i isprobati barem nešto iz naše raznolike gurmanske grill ponude.

Što pripremate za posjetitelje? Čime ćete ih privući?

Kao i uvijek pripremamo nešto novo i dobro, a kako bi saznali o čemu se točno radi naši dragi čitatelji morat će protegnuti nožice i posjetiti Chill&Grill festival i otkriti o čemu je riječ. Samo ću napomenuti kako ih nećemo razočarati, no to naši vjerni „gurmanski“ posjetitelji odavno znaju. 

Imate li kakav poseban trik za pripremu fantastičnog grilla?

Javna je tajna da biti dobrog roštilja leži u roštilju na ugljen, pravilnom odabiru mesa i dobroj marinadi, a Kitchen&Grill Plac koristi se ovom metodom još od samog početka od prije 3 godine i svakodnevno se pokazuje kao dobitna kombinacija. 

Koje i kakvo meso birate kod pripreme grilla? 

Kod pripreme roštilja koristimo samo meso iz domaćeg uzgoja koje nabavljamo iz provjerenih malih OPG- ova. Za pripremu hamburgera i ćevapčića koristimo samo 100% juneće meso koje zatim pripremamo po vlastitoj recepturi. Za chicken burger koristimo otkošteni batak i zabatak koji se pokazao najboljim komadom piletine sočan, a opet dovoljno hrskav savršen je odabir našeg grill majstora. 

Bez kojih dodataka grill ne može uspjeti?

Kao što smo već rekli najbitniji je odabir kvalitetnog mesa, ljubav, zatim marinada pa pravilna termička obrada i uspjeh je zagarantiran.

Formula za savršenu marinadu je...

Kvalitetno meso, sol, papar dovoljni su za najbolju marinadu.

Slažete li se da dobrog grilla nema bez dobre cuge i mjuze?

Slažemo se bez dobre cuge i mjuze nema nikakve zabave, a bome niti dobrog grilla.

U specijalitetima restorana Kitchen&Grill Plac i drugim mesnim i inim delicijama možete do mile volje uživati na Zagreb Chill&Grill festivalu, koji okuplja najbolje gril-majstore na jednom mjestu.

Ulaz na festival bit će besplatan, a Zagreb Chill&Gril powered by Coca-Cola otvara se u petak, 28. travnja, u 17 sati (od subote do ponedjeljka traje od 12 do 23 sata).

Pratite nas na facebookuGastro.hr i portalu Chill&Grill.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku