Ploča za pečenje svake večeri se čisti, pokazuje ovaj zaposlenik i to poprilično razrađenom metodom i uz pomoć vode s kojom uspijevaju skinuti i najtvrdokornije mrlje
Restoran brze hrane u San Franciscu u sendvičima s piletinom poslužuje i pečene pileće nogice kako bi upozorili na pretjeranu i nepromišljenu konzumaciju mesa
Evo zašto kupovni hamburgeri mogu stajati danima, pa i mjesecima nepromijenjenog izgleda - što je bilo povodom brojnih eksperimenata i dokumentaraca, a sve se svodi na samu pripremu, tj. dehidriranje hrane
Tajna mojih burgera je primjena samo domaćih sastojaka iz naših OPG-ova, od salate do brioš peciva, a meso je 100 posto juneće, tvrdi Renato Đošić koji meso priprema dan prije pečenja
Zagreb Burger Festival prilagođen je mjerama s manje kućica. Ipak, nije se izgubilo na kvaliteti jer su se okupili probrani ugostitelji - Marko Palfi, Mate Janković, Ivan Pažnin
Korisnica TikToka Aly Sherb podijelila je video u kojem je njezina baka pokazala hamburger i krumpiriće iz McDonald'sa, koje u ormaru čuva od 1996.. Izgledaju suho, ali definitivno se ne čini da su stari 24 godine
Više od 6 kilograma goveđeg mesa, gotovo 5 kilograma tijesta te 3 kilograma sira našli su se u ovom gigantskom burgeru koji je čak oko 56 puta veći od onog koji se standardno prodaje, a priprema nije laka
Početci drive-in restorana vežu se uz američki lanac 'Pig Stand' - koji je 1921. godine u Teksasu prvi počeo posluživati goste van restorana, u automobilima
Bez obzira pripadate li onima koji hamburger ne mogu zamisliti bez tri vrste zelene salate i još malo povrća ili u njemu uživate samo uz dodatak kukuruza, osnovica svakog dobrog burgera savršen je komad mesa
Oblikujte mljeveno meso u pljeskavice. Izravnajte ih. Neka budu šire od peciva jer će se smanjiti tijekom pečenja. Obje strane posolite i popaprite. Stavite u vruću tavu i pecite na ulju od kikirikija
Ove burgere možete pripremiti i na roštilju ili samo u pećnici bez prženja u ulju - u tom slučaju ih prije pečenja uvaljajte u mrvice, stavite u protvanj na masni papir i pecite
Vašu omiljenu hranu iz fast fooda možete napraviti doma uz ovih nekoliko jednostavnih recepta za hamburger, prženu piletinu, piletinu u narančinom soku, kruščiće...
Ljudi tijekom izolacije pokušavaju napraviti McMuffine i burgere nalik onima iz McDonald'sa pa na društvenim mrežama dijele fotografije svojih 'remek djela' i savjete kako uspjeti u tome
Prvi dan u Zagrebu, prije 23 godine, ušao sam u fast food u i naručio hamburger bez kapule (*crveni luk). Tu je već bilo jasno da neću biti osobito dobar dotepenec (*osoba koja je doselila u Zagreb)
TEŠKA ODLUKA Testirali smo 20 burgera na Zagreb burger festivalu. Bilo je svega, onih s tartufima, raznom divljači, mesom crne svinje, boškarina, pa i oni bez mesa
Burgeri se se pojavili u Zagrebu 80-tih u sasvim netipičnom ambijentu - hotelima. Prvi pravi zagrebački ulični burgeraj bio je Hamby u Draškovićevoj
Manje će sastojaka curiti iz hamburgera ako ga se jede s gornjom stranom okrenutom prema dolje, a zaboravite na peckanje i bol ako pistacije otvarate starom ljuskom
Burger kapitalac osmislio je chef Renato Pužarić. Kaže kako je bilo pokušaja da ga ljudi pojedu za pola sata. Nema šanse. Jedan se toliko mučio, ali ga je pojeo tek za 45 minuta
Daniel Pikl vodi prvu hrvatsku farmu jestivih insekata. Visokoproteinsko brašno od cvrčaka je 1000 kuna po kilogramu, a osim u salate i palačinke, može se dodati običnom brašnu. Pripremio nam je večeru iznenađenja...
Tako će ostati vlažna jer će se led topiti polako i sačuvati je od isušivanja. To je ujedno i odličan način da meso dobije fini okus roštilja, samo treba pustiti sokove da odrade svoj posao