Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Mladi Z generacije žele kratke vizualne poruke, ali i - direktan savjet

Budućnost osiguranja: Hrvati Z generacije žele kratke vizualne poruke, ali i - direktan savjet

Iako je riječ o generaciji koja se rodila u digitalno doba i uglavnom skuplja informacije putem interneta, on-line prodaja osiguranja nije primarni kanal koji ih zanima, već žele razgovor sa savjetnikom

VIDEO

Studenti Ekonomskog fakulteta i studentskog 'laboratorija' u sklopu kojega je provedeno istraživanje o stavovima mladih Z generacije (rođenih između 1996. i 2010. godine) prema životnim osiguranjima, njih smatraju izuzetno važnima (95,2 posto), vjeruju da im je potrebno (81,2 posto) i žele ga koristiti (78 posto), no 93 posto njih još uvijek nema nikakvu policu osiguranja.

Pokazalo je to istraživanje na uzorku od 126 studenata od prve do četvrte godine, koje je proveo profesor Ekonomskog fakulteta dr. sc. Jakša Krišto, u suradnji sa studentima Karlom Kelava i Lukom Draganić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zlato 01:27

Rezultati su predstavljeni u srijedu, u okviru Hanfine konferencije 'Budućnost životnog osiguranja: Novi koncepti za okruženje dinamičnih promjena', na kojoj su stručnjaci osigurateljima poslali poruku o tome kako mladima ponuditi te proizvode. 

-  Mladi vole vizualne i jako jednostavne poruke, a zanimljivo je da se najviše informiraju putem Reddita i Twittera, dok su ostale društvene mreže slabije zastupljene - kazao je Luka Draganić, dodavši kako poruka koja im se upućuje mora biti što jednostavnija, s manje teksta, a više konkretnih informacija. 

Većina od 126 studenata koji su sudjelovali u istraživanju kažu kako planiraju štedjeti, jer im je sigurnost važan segment budućnosti. Pokazalo se da većina njih ima osnovna znanja o životnom osiguranju  i planiraju štedjeti, no tek kada se zaposle, odnosno kada budu imali stalna primanja. Naime, većinu još uvijek financiraju roditelji, pa nemaju osnove za početak štednje. 

Iako je istraživanje primarno ispitivalo stavove Z generacije o životnom osiguranju, valja naglasiti kako se pokazalo da su planovi o štednji vezani i uz druge vrste proizvoda, primjerice kombinaciju osiguranja i ulaganja u investicijske fondove, ili ulaganja u mirovinske fondove.  

Banksyjeva slika prodana za 20 milijuna eura: Novac ide bolnici
Banksyjeva slika prodana za 20 milijuna eura: Novac ide bolnici

No, posebna je zanimljivost istraživanja to da, unatoč činjenici da primarno koriste digitalne tehnologije, te da je to primarni način prikupljanja informacija, ipak iskazuju da bi u trenutku ugovaranja police osiguranja htjeli ući u poslovnicu i biti u prilici da porazgovaraju sa savjetnikom za osiguranja, kako bi bili sigurni da će izabrati baš onaj proizvod koji doista odgovara njihovim potrebama.   

      

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'