Lifestyle

Komentari 4

Bullying: Vršnjačko nasilje doživjelo je tri četvrtine djece

Bullying: Vršnjačko nasilje doživjelo je tri četvrtine djece

Nasilnici najčešće maltretiraju slabije od sebe, djecu koja se ne znaju izboriti za sebe i školske kolege koja se lako uzrujaju. Nasilje treba prijaviti odraslima

Ruganje, isključivanje iz društva i krađa djetetovih stvari - samo su neki od oblika bullyinga s kojima se djeca susreću u školi. Tri četvrtine djece barem je jednom u životu doživjelo vršnjačko nasilje. Takvo ponašanje može rezultirati emocionalnim tegobama i problemima u ponašanju. Kako posljedica toga može se javiti agresija, usamljenost i depresija, piše Kids Health

Djeca koja maltretiraju druge najčešće to rade da bi bila popularna, jer traže pozornost ili zato da bi sebe učinila važnijima nego što jesu. Maltretiranjem slabijih od sebe oni postaju moćniji i važniji. 

Njihove su žrtve najčešće djeca koja su drugačija od njih, i to obično fizički slabija djeca, mlađe kolege iz škole, djeca koja se ne znaju izboriti za sebe i ona djeca koja se lako uzrujaju. 

U koštacu s nasilnikom

Takvo ponašanje treba prijaviti odraslima, bilo roditeljima, profesorima ili ravnatelju. Time se nasilniku i svim ostalima koji se tako ponašaju jasno daje do znanja kako se njihovo omalovažavanje i maltretiranje neće tolerirati. 

Susret s nasilnikom

Udžbenici, školske torbe, pernice i ruksaci – sve za školarca na Mondu!

Najčitaniji članci