Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Burgermanija obuzela Zagreb: Latino, lovačke i vege delicije

Burgermanija obuzela Zagreb: Latino, lovačke i vege delicije

Na ovom festivalu burgera za svakoga će se naći ponešto jer posjetitelji mogu birati između čak 70-ak burgera, 20-ak vrsnih burgerskih meštara te raznih slastica

Ljubitelji burgera mogu 11 dana guštati na Zagreb Burger Festival, na zagrebačkom Strossmayerovom trgu od 12. do 22. rujna. The Garden Bar&Kitchen i Good Food razmazit će sve koji vole nove okuse s velikim svjetskim hitom - beyond burgerom, a slovenski Lars&Sven i najbrža burger ruka pripremat će mesne varijante. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Posjetitelji mogu isprobati sedamdesetak vrsta burgera, dvadeset vrsnih burgerskih meštara i originalne slastice. Na izboru su im lovački, vege, beyond i latino okuso, kao i mesni klasici, burgeri s dodatkom alkohola, a po prvi put i sočni steakovi.

Među poznatim chefovima našli su se Marko Palfi, Mario Mihelj, Marin Medak, Mate Janković i Mario Vešligaj koji će na festivalu pripremati prave poslastice. 

Najmlađi će uživati na sunčalištima i ljuljačkama, uz krumpiriće, dječje menije, slastice, milk shakeove i fine prirodne sokove.

Zagreb: Na Strossmayerovom trgu počeo Zagreb Burger Festival

The Garden Bar&Kitchen i Good Food donose nove okuse s velikim svjetskim hitom - beyond burgerom, slovenski Lars&Sven i najbrža burger ruka pripremaju mesne varijante i posebne menije za djecu. Za obožavatelje sira tu je kućica Raclette Burgers&Fries, ljubitelji klasičnog roštilja mogu posjetiti Bistro Grill Deno, Maredo Grill i Špiro, a TABASCO® Burger Bar i Mate Janković pripremaju burgere inspirirane jednim filmom. 

Ove godine se vraćaju i prošlogodišnji nagrađeni restorani The Burger bar, Kascheta i Đurina Hiža. Za ljubitelji latino okusa tu su specijaliteti El Tora, Submarine Burger dovodi Obelixa s kruškom i tartufima, a tu je i Rougemarin s premijernim spare ribs burgerom. 

Hrvatski kapitalci burgeri: King Kong od 3 kg nahrani 8 ljudi
Hrvatski kapitalci burgeri: King Kong od 3 kg nahrani 8 ljudi

Po prvi put stiže Brewbites s američkim okusima, Barcode Mitra s vege ponudom, riječki Torpedo Burger, osječki American bar Dollar i Bread Club. Gurmani sigurno neće propustiti ni sočne steakove BarBaQ i Reshetka by Đurina Hiža, a ljubitelji umaka svog će favorita potražiti u TABASCO® FAN SHOP-u. 

No tu su i tekući užici, cocktail i whiskey barovi te Rakijarnica koji već pripremaju maštovita pića, a Marin Nekić u Jamnica Cocktail Trucku miješa još neviđene okuse. Ljubitelje piva očekuje posebno osmišljeno osvježavajuće pivo Helles Lager mekog i krušnog sladnog profila uz notu iz The Garden Brewery.

Zagreb: Na Strossmayerovom trgu počeo Zagreb Burger Festival

Najveći svjetski pivski klub Beer52 nedavno ju je, u oštroj konkurenciji vodećih europskih pivovara, proglasio najboljom pivovarom u Europskoj uniji. Šećer na kraju postaje stvarnost jer Le kolač priprema pravu slatku rapsodiju u devet okusa.

Noćnu atmosferu će pojačati DJ’i Nick Colgan, Big Danny Kane, hrwoE i drugi, dok će dnevnu vibru začiniti i live nastupi mladih glazbenika, a više od izvođačima pogledajte na ​www.burgerfestival.hr.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...