Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Čačkalice kao čarobni štapići: Pomažu u kuhinji, ali i u vrtu

Čačkalice kao čarobni štapići: Pomažu u kuhinji, ali i u vrtu
1

Mali drveni štapići pomažu da se kobasice ravnomjerno ispeku, služe u razvrstavanju mesa, čuvaju kraj selotejpa i spašavaju stabljike malenih biljaka

VIDEO

Malim “čarobnim štapićima” možete popraviti vrtno crijevo koje curi te zatvoriti rupice u drvetu. Čačkalica je odličan “pomoćnik” u kuhinji. Pomoći će vam da krumpir u mikrovalnoj pećnici i kobasice u tavi ispečete savršeno ravnomjerno. Prije stavljanja u pećnicu u svaki krumpir s jedne strane zabodite po četiri čačkalice. 

Nožice od čačkalica podići će krumpir s dna te će se ispeći brže i jednolično sa svih strana. Malo “neposlušne” kobasice, koje se okreću uvijek na istu stranu, “obuzdajte” tako da parove kobasica povežete čačkalicama. Lakše ćete ih okrenuti i bit će jednolično pečene. Kako se ne bi izlilo previše preljeva iz bočice, na otvoru ostavite originalnu foliju te čačkalicom na njoj izbušite rupice kroz koje će preljev izlaziti u malim mlazovima.

Lomove na stabljikama malenih biljaka ispravit će čačkalica

Ako se stabljika biljke savije, suprotno od strane na koju se presavila stavite čačkalicu te potom stabljiku i čačkalicu omotajte ljepljivom trakom. Čačkalica će poslužiti kao potpora biljci, a kada se stabljika oporavi i ponovno postane čvrsta, uklonite udlagu kako bi mogla nesmetano rasti.

Različito meso označite čačkalicom drugih boja

Da bi se vaši gosti i ukućani lakše snašli na stolu, komade mesa označite raznobojnim čačkalicama. Primjerice, crvenom označite jako pečeno meso s roštilja, narančastom srednje, a žutom lagano zapečene komade.

Čiste i čuvaju kraj selotejpa

Prašinu i nečistoću koje se s vremenom nakupe u uskim porama te između tipki telefona i tastature očistite čačkalicama koje ste prethodno umočili u alkohol. Da vam se početak ljepljive trake ne bi izgubio, svaki put nakon uporabe možete ga omotati oko čačkalice.

Čačkalica može spriječiti da voda iskipi iz posude

Stavili ste vodu da se grije, no čim ste okrenuli leđa, prekipjela je i izlila se po štednjaku. Da biste to spriječili, između posude i poklopca položite čačkalicu. Para će izlaziti kroz mali otvor te voda više neće iskipjeti preko rubova posude.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...
ISPRIČAO NAJBIZARNIJA ISKUSTVA

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...

Rad u trgovini seksualnih igračaka natjerao ga je da se susretne s vrlo 'ludim' situacijama i mušterijama, pa se tako susreo i s jednom vrlo riskantnom ponudom za brak

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA ZA SUBOTU

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 27. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Muzej Iluzija: Naših muzeja ima od Kine do Amerike, uskoro 50
SVJETSKO, A NAŠE

Muzej Iluzija: Naših muzeja ima od Kine do Amerike, uskoro 50

Do ljeta ćemo imati 50 muzeja i najveći lanac muzeja smo u svijetu, kaže tim iz Metamorfoze na čelu s Rokom Živkovićem i Teom Širolom. Ljudi vole edukativnu zabavu i iznenađenja