Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Čekate da šiške narastu? Uz par trikova do odlične frizure

Čekate da šiške narastu? Uz par trikova do odlične frizure
7

Šiške možete "sakriti" trakom za kosu ili jednostavnom pletenicom, a ako ih puštate izbjegavajte pramenove jer će vizualno izgledati kraće, savjetuju frizeri

VIDEO

Šiške vrlo lako postaju uzrok nezadovoljstva jer ako ih puštate, ili ako vam i kratke smetaju, lako mogu pokvariti cijeli izgled. Ipak, uz nekoliko trikova vaša kosa i frizura mogu izgledati sjajno, ali u svakom slučaju treba se pomiriti s činjenicom da šiške zahtijevaju više strpljenja od ostalih frizura. 

Da bi šiške narasle treba puno vremena i zahtijevaju redovito šišanje, pa čak i ako ih puštate. Zato, ako vam se čini da ne izgledaju dobro, skoknite do frizera da vam ih "dovede u red" oblikovanjem. Ako nosite strogo odrezane ravne šiške, a želite ih se što prije riješiti, neka ih vaš frizer odreže tako da idu u stranu. Na taj ćete način ublažiti ravne linije i strog izgled. 

Ako su šiške blago počešljane u stranu, obavezno odrežite ispucale vrhove, a ostatak kose svaki put skratite kako se prijelaz između šiški i ostatka ne bi previše vidio. 

Sam svoj majstor

Odlazak frizeru može biti skup, pa šiške možete srediti i sami kod kuće. Prije nego ih počnete rezati, šiške trebaju biti suhe kako biste vidjeli njihovu stvarnu duljinu. Šiške potom podijelite na tri dijela i svaki dio podignite i odrežite ispucale vrhove.

Pramenove treba izbjegavati 

Čekate li da šiške narastu nemojte na njih stavljati pramenove jer ćete stvoriti dojam kao da nisu iste dužine, odnosno da su kraće nego što želite, savjetuju stilisti. Ako ipak ne želite odustati od pramenova svakako pripazite da šiške budu svjetlije od ostatka kose jer će na taj način izgledati duže nego što jesu. 

Frizure koje "sakrivaju" šiške

Šiške nisu najbolje rješenje za velike vrućine, jer osim što se brzo maste krivac su i za prištiće zbog znojenja. Jednostavnim frizurama ih možete skloniti s lica, npr. da malo natapirate i podignete te učvrstite ukosnicama. Nakon toga kosu našpricajte lakom za kosu.

Duže šiške lako možete maknuti s lica tako da ih podijelite razdjeljkom i potom svaki pramen kose lagano smotate i pričvrstite ukosnicama. Ovaj je romantičan look jednostavan, a efektan. 

Pletenice su pravi hit već nekoliko sezona, a s njima jednostavno ne možete pogriješiti. Izdvojite pramenove kose taman tamo gdje počinju šiške i ispletite pletenicu sve do uha i učvrstite ukosnicama. 

Jedan od jednostavnih načina da šiške sakrijete jest i da kosu počešljate u smjeru suprotnom od čela i potom stavite traku te kosu skupite u visoki rep ili punđu, ovisno o prigodi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto
'AS' U RUKAVU

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto

Ud je izgubio 2014. nakon infekcije, a onda su mu ga liječnici prišili na ruku. Tamo je 'rastao' čekajući operaciju. Većinu vremena ga je skrivao u dugim majicama, a nekad bi mu i 'ispao'

Ova četiri horoskopska znaka su najodaniji i najiskreniji prijatelji
ČUVAJTE IH

Ova četiri horoskopska znaka su najodaniji i najiskreniji prijatelji

Pravi prijatelji nezamjenjivi su ljudi u našim životima, a kako se kaže, ako imate i samo jednog, pravi ste sretnici. Evo koji horoskopski znakovi su najodaniji prijatelji
Zasjenila sve na svadbi: 'Nisam kriva što imam ogromne grudi'
NIJE IH SE TRUDILA SAKRITI

Zasjenila sve na svadbi: 'Nisam kriva što imam ogromne grudi'

Vjenčanje je prigoda koja ima posebna pravila odijevanja, no neki ipak pretjeraju. Naročito kad je riječ o uskim, kratkim haljinama od čipke i prozirnih materijala