Obavijesti

Lifestyle

Komentari 28

Znate li što je to cervikalni orgazam?

Cervikalni orgazam vodi do euforije: 'Isprobajte ga same prije nego uključite i partnera'

Pritisak na grlić maternice dubokom penetracijom može biti nov i osvježavajući način postizanja miksanog orgazma, objašnjava seksologinja, dr. sc. Jess O'Reilly

VIDEO

Cervikalni orgazam je rezultat stimulacije grlića maternice, a to je prsten tkiva koji odvaja maternicu od vagine. Postoji priča da orgazmi grlića maternice mogu biti super euforični, no stručnjaci o tome imaju svoje mišljenje. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Savjeti za bolji seks 00:51

- Pritisak na grlić maternice dubokom penetracijom može biti nov i osvježavajući način postizanja miksanog orgazma - objašnjava seksologinja, dr. sc. Jess O'Reilly. 

- Iako se vjeruje da različiti živci komuniciraju s mozgom ovisno o tome koje se područje stimulira, teško je izolirati jednu regiju isključivo tijekom seksa. Primjerice ako masirate grlić maternice, vjerojatno potičete i vaginalni kanal, a također možete izvršiti pritisak na G točku - dodaje. 

Pitali su žene koja veličina penisa im je najdraža pa se pomalo iznenadili odgovorima
Pitali su žene koja veličina penisa im je najdraža pa se pomalo iznenadili odgovorima

Unatoč tome, možete proširiti igru u vašem seksualnom repertoaru i pomoći si da bolje upoznate svoje tijelo. Uz dr. O'Reilly, savjetima se pridružila i certificirana seksologinja Alicia Sinclair

Dreamstime

'U potpunosti se uzbudite prije nego što pokušate otkriti što je cervikalni orgazam'

Bez obzira koju vrsta orgazma je u pitanju, uvijek se radi o maratonu, ne utrci. Za ovu vrstu orgazma važan je prvi korak, odnosno zagrijavanje, jer stimulacija grlića maternice u nezagrijanom stanju može joj naštetiti. 

'Gledala sam svog dečka kako se seksa s drugom, morala sam otići kada mu je ovo napravila'
'Gledala sam svog dečka kako se seksa s drugom, morala sam otići kada mu je ovo napravila'

- Vjeruje se da osjetljivi grlić maternice prenosi poruke mozgu putem hipogastričnog živca, pa mnogi kažu da je izravna stimulacija ugodna tek kada postignu višu razinu uzbuđenja i kad su kemikalije preplavile tijelo - kaže dr. O Reilly.

'Isprobajte same prije nego što uključite i partnera'

Kada imate potpunu kontrolu nad svojim tijelom steći ćete bolji osjećaj o tome što vam zapravo paše i zbog čega se dobro osjećate u svom tijelu. 

- Jednom kada osjetite da ste postigli potpuno uzbuđenje, pokušajte tapkati ili lagano pulsirati duboko u vaginalni kanal kako biste potaknuli grlić maternice - kaže seksologinja Alicia Sinclair. Preporučuje se i korištenje vibratora za eksperimentiranje dubinom i pritiskom. Koristite, savjetuju, dugačku seksualnu igračku ili onu oblikovanu u blagom C.

'Tijekom seksualnog odnosa pokušajte biti na vrhu'

Biti na vrhu omogućuje dublju penetraciju, dok vam omogućuje kontrolu dubine, brzine, kuta i ritma cervikalnog kontakta, kaže dr. O'Reilly te podsjeća da je prije pritiska na vrat maternice najbolje da se uvjerite jeste li dovoljno uzbuđeni. 

'Eksperimentirajte u različitim točkama menstrualnog ciklusa'

Ako uživate u potrazi za vrhuncem koji ćete postići stimulacijom grlića maternice, ali se još niste izvještili u tome, pokušajte to napraviti u neko drugo vrijeme. Ženski hormoni nisu na istoj razini tijekom cijelog mjeseca. Primjerice za vrijeme ovulacije grlić je veći, mekši i vlažniji nego što je to slučaj u drugim dijelovima vašeg menstrualnog ciklusa. 

- Kako položaj vašeg grlića maternice varira, mogli biste primijetiti da određeno doba mjeseca pogoduje toj vrsti užitka, dok u nekim dijelovima ciklusa stimulacija može graničiti s neugodom -  kaže dr. O'Reilly.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku