Lifestyle

Komentari 1

Četiri čaja koja će popraviti san

Četiri čaja koja će popraviti san

Spavanje ima jednu od glavnih uloga kada je u pitanju dobro zdravlje. Nedovoljno kvalitetnog sna može dovesti do brojnih zdravstvenih problema, a ova četiri čaja vam mogu pomoći

1. Čaj od kamilice

Ovaj čaj može izuzetno poboljšati san.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Anksioznost je glavni uzrok poremećenog sna, a istraživanja pokazuju da čaj od kamilice pomaže. Zapravo, nekoliko studija povezivalo je kamilicu sa smanjenjem razine anksioznosti, a jedno kliničko ispitivanje pokazalo je da se kvaliteta sna poboljšala kad su stariji ispitanici konzumirali kamilicu - rekla je dijetetičarka Lacy Ngo.

2. Čaj od valerijane

Korijen valerijane, koji se često koristi kao prirodni dodatak za spavanje u obliku kapsula, također je vrlo koristan i ako se konzumira kao čaj, kažu stručnjaci.

- Stoljećima se koristi u tradicionalnoj medicini za promicanje sna i opuštanje. Sadrži antioksidanse koji mogu imati sedativna svojstva - objašnjava psihijatar i stručnjak za spavanje dr. Nishi Bhopal.

3. Čaj od pasiflore

Ako tražite ukusan način da završite dan, popijte šalicu čaja od pasiflore.

- Kao i mnoštvo drugih biljaka koje se koriste za spavanje i tjeskobu, i pasiflora djeluje na središnji živčani sustav i pokazalo se da smanjuje vrijeme koje je potrebno da utonete u san. Smatra se da pomaže i kod simptoma menopauze - kaže Bhopal.

4. Čaj od kurkume

Kurkuma nije samo ukusan dodatak vašoj omiljenoj juhi - ona također čini izvrstan čaj koji poboljšava san, kažu stručnjaci.

- Čaj od kurkume također može imati umirujući učinak. Može pomoći i u poboljšanju zdravlja zglobova i gastrointestinalnih problema - objašnjava nutricionistica Trista Best, a piše MSN.