Lifestyle

Komentari 0

Četiri odlična trika za usisavanje tepiha koja bi svi trebali znati

Četiri odlična trika za usisavanje tepiha koja bi svi trebali znati

Usisavanje je nešto što svi znamo raditi, ali postoje i trikovi kojima ćete svoju vještinu podići na sljedeću razinu. Evo kako osvježiti zrak, ukloniti udubljenja na tepihu i pronaći izgubljeni nakit - a sve pomoću usisavača

Riješite se lošeg mirisa

Tepisi često zadržavaju loše mirise. Da biste ih osvježili, pospite sodu bikarbonu na tepih i pustite da odstoji nekoliko sati kako bi upila mirise (za to ćete vrijeme trebati držati djecu i kućne ljubimce podalje). Zatim usisajte sodu bikarbonu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pronađite izgubljeni nakit

Uzmite stare najlonke i postavite nogavicu preko nastavka mlaznice vašeg usisavača, a zatim učvrstite gumicom. Usisavanje će vam pomoći da pronađete ispušteni nakit, dok čarapa sprečava njegovo usisavanje.

Osvježite zrak

Na vatu stavite nekoliko kapi esencijalnog ulja, poput umirujuće lavande ili osvježavajućeg limuna. Stavite vatu u spremnik usisavača, ispuštat će suptilan miris dok čistite.

Popravite udubljenja od namještaja na tepisima

Ako ste kauč ili fotelju uvijek imali na istom mjestu, sljedeći put kad premjestite ovaj namještaj vjerojatno ćete primijetiti udubljenja na tepihu. Isprobajte ovaj trik: stavite kocku leda ili dvije u udubljenje, a zatim pustite da se potpuno otopi (imajte strpljenja, to bi moglo potrajati). Kako se led topi, voda će polako oživljavati vlakna. Osušite područje, zatim usisajte mjesto i udubljenje će nestati, piše RealSimple.

Najčitaniji članci