Četiri trika uz koje svaka žena može lakše doživjeti vrhunac | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 62

Četiri trika uz koje svaka žena može lakše doživjeti vrhunac

Četiri trika uz koje svaka žena može lakše doživjeti vrhunac

U filmovima, doći do orgazma izgleda jako jednostavno, ali u stvarnosti, to može biti teško, ako ne i nemoguće. Evo kako možete povećati svoje šanse za vrhunac

VIDEO

Istraživanje u kojem je sudjelovalo 2300 žena u dobi od 18 do 40 godina pokazalo je da samo 57 posto žena doživi orgazam 'većinu vremena ili svaki put', a 27 posto ih je izjavilo da su lažirale orgazam kako bi prekinule seks jer su znale da neće doživjeti orgazam.

Fotolia

Iako ne postoji savršena jednadžba za orgazam, postoje načini kako da povećate njegovu vjerojatnost.

- Općenito, nemogućnost orgazma nastaje zbog nedostatka stimulacije klitorisa, inhibitora kao što su tjeskoba i negativna slika o svom tijelu ili nedostatak samopouzdanja - izjavio je terapeut Ian Kerner.

Sučeljavanje s tim preprekama moglo bi ispuniti vaš seksualni život orgazmima. Evo četiri načina na koje možete povećati svoje šanse za orgazam tijekom seksa.

Stimulacija klitorisa

Mnogim ženama vaginalna stimulacija nije dovoljna da bi postigle orgazam. U istraživanju Cosmopolitana, samo je 15 posto žena odgovorilo da može doći do orgazma isključivo putem vaginalne stimulacije, dok ih je 20 posto izjavilo da im za orgazam treba i vaginalna i klitoralna stimulacija. Njih 12 posto je reklo da treba oralni seks, a 9 posto žena su potrebne partnerove ruke da bi došle do orgazma.

Smrznuti pogled i stalni izlasci su znakovi da vas partner vara
Smrznuti pogled i stalni izlasci su znakovi  da vas partner vara

- Mnoge žene kažu da se ne uzbude dovoljno tijekom predigre - kaže Kerner i dodaje da vam u tome može pomoći stimulacija klitorisa kao jedan oblik predigre.

Unesite meditacijske trikove u spavaću sobu

Mozak se često zanemaruje kada je u pitanju njegova seksualna funkcija, ali on igra jednako važnu ulogu kao i genitalije.

- Nekim ženama je teško zaboraviti na stres, tjeskobu ili brigu - rekao je Kerner.

Dreamstime

Ako vam um luta tijekom seksa, to bi mogao biti znak da trebate vježbati fokusiranje pozornosti u spavaćoj sobi. 'Prazan um' u spavaćoj sobi se ne događa preko noći, ali uz praksu, to vam može pomoći da se usredotočite na trenutak. Kerner preporučuje da se fokusirate na svaki osjećaj tijekom predigre i seksa i dodirujte svog partnera kako bi se osjećali prizemljenijim.

Igranje uloga

Ako još imate poteškoća s fokusiranjem na trenutak, Kerner dodaje da bi unošenje neočekivanih elemenata moglo spriječiti vaše misli da odlutaju negdje drugdje.

Ostavljaju žene koje vole: Tri brutalno iskrena razloga zašto
Ostavljaju žene koje vole: Tri brutalno iskrena razloga zašto

Čak i ako niste spremni glumiti fantazije sa partnerom, jednostavno opisivanje istih može biti dovoljno da vas usredotoči na postizanje orgazma.

Pohvalite se

Još jedan način kako da budete prisutni tijekom seksa je da se osjećate ugodno u svom tijelu. Dajući sebi male komplimente možete povećati vaše samopouzdanje i učiniti seks bezbrižnijim.

Thinkstock

Studija iz 2016. godine pokazala je da žene koje imaju više samopouzdanja također češće postižu orgazam. Vaša ljubav prema sebi se neće povećati preko noći, ali vježbanjem cijenjenja sebe i svog tijela, s vremenom vam može vam pomoći da vaša uzbuđenost tijekom seksa bude veća.

Prije svega, komunicirajte s partnerom

Uz navedene 'trikove', Kerner je rekao da je najbolja stvar koju možete učiniti kako bi uživali u seksu i povećali svoje šanse za orgazam - da otvoreno i često komunicirate sa partnerom.

Jeste li znali? 70% žena bi da im partner ovo radi u krevetu
Jeste li znali? 70% žena bi da im partner ovo radi u krevetu

- Pretvorite svog partnera u saveznika, umjesto da se borite s očajem u nadi da će on pogoditi što želite - rekao je Kerner.

Možete s njim podijeliti nesigurnosti vezane uz seks, objasniti mu što vam se ne sviđa ili opisati mu što vam se sviđa, piše Insider.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 62

VIDEO

Ovo je popis razloga zbog kojih moja supruga najčešće odbija seks - je li i kod vas isto?
DUUUUUGI POPIS

Ovo je popis razloga zbog kojih moja supruga najčešće odbija seks - je li i kod vas isto?

Jedan pomalo frustrirani muškarac odlučio je zabilježiti sve razloge zbog kojih je supruga odbila seks s njim, a izgleda da nije jedini s ovakvim problemima u spavaćoj sobi

Ima 33 godine i djevica je: Bit ću s onim tko ispuni ovih 10 uvjeta
ZNA ŠTO ŽELI

Ima 33 godine i djevica je: Bit ću s onim tko ispuni ovih 10 uvjeta

Danyelle Noble kaže da je uvijek bila sretna sama i unatoč tome što želi vezu, nije spremna pristati na bilo koga, čak ni na vezu za jednu noć samo zbog seksa
Dnevni horoskop za subotu 15. lipnja: Ovan ima jaku intuiciju, a Lavu će se svi povjeravati
ŠTO NOSI POČETAK VIKENDA?

Dnevni horoskop za subotu 15. lipnja: Ovan ima jaku intuiciju, a Lavu će se svi povjeravati

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 15. lipnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje