Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Chef Marko Palfi patku rola, a buncek poha - i to na Adventu

Chef Marko Palfi patku rola, a buncek poha - i to na Adventu

NOVE IDEJE Pohani buncek poslužuje kao hot dog s pirjanim zeljem, umakom od hrena i rikulom, a patku u tijestu s voćnim umacima uz dodatak krumpira s mladim lukom

VIDEO

Tradicionalnu patku i mlince, odnosno buncek i zelje chef Marko Palfi za zagrebački Advent pretvorio je u “street food” specijalitete.   
Priprema ih u kućici restorana The Garden Bar & Kitchen na Fuliranju na Strossmayerovu trgu.

- Buncek kuhamo pa režemo meso na medaljone. Paniramo ih u panko mrvicama i pohamo. Stavljamo ih u brioche pecivo i dobijemo nešto poput hot-doga od pohanog bunceka - objašnjava Palfi.

Za pačje je rolice, nastavlja, dobro patku staviti u salamuru. 

- U vodi otopite 5 posto soli i 2,5 posto šećera. Stavite patku u salamuru, potpuno potopljenu i držite do 48 sati. Ako vam se to ne da, dobro je patku nasoliti kao za pečenje i ostaviti preko noći posoljenu pa idući dan peći - kaže Palfi. Nastavlja da patku peku na niskoj temperaturi pa onda meso skinu s kosti. Odvoje masnoću, a umak od pečenja reduciraju i njime začine natrgano meso. 

- Ispečemo krumpir, propasiramo ga u kremu i dodamo malo mladog luka. Na vučeno tijesto stavimo malo kreme od krumpira, meso od patke, mažemo s masnoćom od patke i zarolamo u štrudlicu. Pečemo na roštilju i serviramo s voćnim umacima – objašnjava nam chef i dodaje da je njemu najbolji umak od jabuke.

- Zelena, ‘granny smith’ jabuka se oguli, nareže na ploške i stavi na tavicu na maslac. Doda se šećer i malo limunova soka. Sotira se na srednjoj temperaturi 12-15 minuta, dok ne omekša. Tad se izblenda i doda joj se malo vode. Peptin iz jabuke zgusne umak i dobijete svježi okus jabuke - kaže Palfi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Grudi su mi toliko ogromne da me mnogi ljudi mrze zbog njih'
PROBLEMI S VELIČINOM

'Grudi su mi toliko ogromne da me mnogi ljudi mrze zbog njih'

Ukrajinka tvrdi da su joj njezine velike grudi broj 30 HH cijeli život stvarale probleme. U školi su ju maltretirali, ne može vježbati osnovne kardio vježbe, a umjesto da bude učiteljica radi putem interneta

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...
ISPRIČAO NAJBIZARNIJA ISKUSTVA

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...

Rad u trgovini seksualnih igračaka natjerao ga je da se susretne s vrlo 'ludim' situacijama i mušterijama, pa se tako susreo i s jednom vrlo riskantnom ponudom za brak
Dnevni horoskop za petak 26. travnja: Ovan dobiva priliku sa simpatijom, Ribe trebaju odmor
KAKAV VAS DAN OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 26. travnja: Ovan dobiva priliku sa simpatijom, Ribe trebaju odmor

Pročitajte dnevni horoskop za petak 26. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje