Lifestyle

Komentari 0

Cijelo krdo slonova će avionom iz Engleske odletjeti za Keniju

Cijelo krdo slonova će avionom iz Engleske odletjeti za Keniju

Zaklada Aspinall želi avionom prevesti slonove koji ukupno teže 25 tona, a najmlađi od njih, Nguvu, došao je na svijet u ožujku 2020.. Očekuje se kako će slonovi u Keniji imati bolji život

Krdo slonova trebalo bi odletjeti avionom iz životinjskog parka na jugu Engleske u Keniju gdje će biti pušteni u prirodu, što je operacija koju je u utorak Zaklada Aspinall, koja ju organizira, predstavila kao "prvu takvu u svijetu".

POGLEDAJTE VIDEO:

Ta zaklada čija je direktorica komunikacija Carrie Johnson, premijerova supruga, planira sljedeće godine prevesti trinaest slonova iz Howletts Wild Animal Parka u sedam tisuća kilometara udaljenu Keniju.

Zaklada Aspinall želi avionom prevesti slonove koji ukupno teže 25 tona, a najmlađi od njih, Nguvu, došao je na svijet u ožujku 2020..

- Nakon godina vaganja prednosti i rizika u Zakladi Aspinall, odlučili smo se za ovaj projekt bez presedana i ovu pravu svjetsku premijeru - napisali su Carrie Johnson i predsjednik Zaklade Damian Aspinall u listu The Sun.

Radi se o operaciji koja će omogućiti slonovima produženi očekivani životni vijek i bolji život, budući da onaj u zatočeništvu uzrokuje stres i depresiju kod tih životinja.

Zaklada je naglasila da će surađivati s ekipama koje se bore protiv krivolova kako bi se pomoglo da se osigura dugoročno preživljavanje krda u Keniji.

- S vremenom, njihovih će potomaka biti na desetine, potom tisuće, i integrirat će se u ekosustav što će doprinijeti stimuliranju kenijskog turizma - naglašava taj dvojac, izražavajući nadu da će to predstavljati "revolucionarnu etapu za tu zemlju i za pokret za očuvanje prirode".

Zaklada Aspinall već je vraćala u prirodu životinje rođene u zatočeništvu, između ostalih gorile i crne nosoroge.

Najčitaniji članci