Cijene po gradovima: Evo koliko kava stoji na splitskoj rivi, na Stradunu, u Slavonskom Brodu | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 395

Cijene po gradovima: Evo koliko kava stoji na splitskoj rivi, na Stradunu, u Slavonskom Brodu

Cijene po gradovima: Evo koliko kava stoji na splitskoj rivi, na Stradunu, u Slavonskom Brodu

Obišli smo kafiće na jugu Dalmacije i u Slavoniji. Cijene kava opet su najviše u samom središtu Dubrovnika, a na Makarskoj rivi pije se obična kava za 8 kuna

VIDEO

Ujutro dvije kratke espresso i dvije čaše vode, i zato sam mlađi deset godina. Ne vidim puno filozofije u tome da cijena kave bude toliko različita od mjesta do mjesta. Nabavljamo je uglavnom po istoj cijeni, govori nam Trpimir Jonjić, vlasnik kultnog imotskog kafića. 

POGLEDAJTE VIDEO: Usporedili smo cijene kave u nekoliko gradova

Pokretanje videa...

Cijene kave po gradovima VIDEO

Za malu espresso bez mlijeka trebat ćete izdvojiti 7 kuna, za malu s mlijekom 8, dok je velika kava u Imotskom 9 kuna. I nema razlike od kafića do kafića. Na makarskoj rivi obična je kava 7 i 8 kuna, dok za veliku s mlijekom treba izdvojiti 12 kuna.

Ni kvartovske cijene kave u Splitu nisu veće od 7, 8 i 10 kuna, ali je zato na rivi cijena kave nešto skuplja i iznosi od 16 do 18 kuna.

Oni gosti i turisti koji požele uživati u ispijanju kave u Dubrovniku, na Stradunu morat će malo dublje posegnuti u džep. Espresso je 17 kuna, double espresso 32, americano 27, ista ta samo s mlijekom je 30, caffe latte 35 kuna, kao i cappuccino. Najskuplji je double cappuccino koji je 42 kune. U gradskoj kavani cijene kave su još više - espresso je 26, dok je dupli espresso 33 kune. Najskuplji su cappuccino s i bez kofeina, 34 kune, te američka kava s mlijekom po izboru, bademovo, sojino ili kokosovo, po 33 kune, kao i Nescafe s mlijekom za 35 kuna.

Noćni život na Stradunu

S druge strane, u Osijeku je cijena jedne šalice kave s mlijekom od sedam do 10 kuna. Ovaj raspon cijena ne mijenja se ovisno o poziciji lokala pa tako u nekom kafiću daleko od centra, katedrale i poznate šetnice uz Dravu možete kavu platiti 10 kuna, a u centru grada sedam kuna. Crne ili turske kave stoje tek kunu ili dvije manje nego one s mlijekom, a ledenu kavu možete popiti za 12 do 15 kuna.

 

Cijena kave u Slavonskom Brodu razlikuje se od lokala do lokala, odnosno lokacije gdje su oni smješteni. U onima koji su na periferiji grada može se popiti kava s mlijekom i za 7 kuna, dok je cijena nešto veća u kafićima bliže centru grada. Na Korzu u kafićima uglavnom se kreće od 8 do 12 kuna. Brođani uživaju u dobroj kavi i kažu da je ona u Sl. Brodu, nakon povratka s godišnjeg odmora s neke destinacije na Jadranu, dobra i jeftina.

Slavonski Brod - Damir Huljić dobio prestižno priznanje za vrhunski pripremljenu kavu.

Tajna dobre kave leži u 4 M. To znači vrhunski aparat, što bi Talijani rekli macchina, potom znalački podešen mlinac za vrstu kave koju imate, onda mješavina, odnosno vrsta kave. A četvrto M je man, tj. ruka barista ili konobara koja s puno ljubavi priprema kavu. 
Tako tajnu dobre kave objašnjava Damir Huljić, vlasnik kafića Come Back u Slavonskom Brodu, jednog od onih u kojima se pije najbolja kava u Hrvatskoj. Da je tome doista tako, govori prestižno priznanje Franck Barista Club, koji mu je dodijelio Franck i koje gostima jamči vrhunski pripremljenu kavu.

Dobili su pločicu na koju su izuzetno ponosni i koja će stajati na ulazu u lokal. Bit će to oznaka da se u tom kafiću pije dobra kava, baš kao što Michelinova zvjezdica u restoranima gostima jamči dobru hranu. 

 

Cijene kave u hrvatskim gradovima:

Slavonski Brod

Cijene kave se razlikuju po lokacijama kafića, 7-12 kuna.

Osijek

Cijene se ne mijenjaju drastično ovisno o lokaciji, 7-10 kuna.

Dubrovnik

Najskuplje su na Stradunu i u gradskoj kavani, 17-42 kune.

Split

Na rivi su cijene duplo veće nego u kvartovima, 16-18 kuna.

Još ste čitali u 24sata

Skoro svi ovo rade u seksu, ali samo rijetke nije sram priznati

U što se pretvorilo 'Dobro jutro, Hrvatska'? Bez Doris Pinčić, ovo je postalo 'Laku noć, Hrvatska'

Dr. Slavko Sakoman: 'Sin Nine Morić došao mi je na terapiju'

Opet sud: Drpiću prijete četiri ovrhe, za vodu duguje 1440 kn

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 395

VIDEO

Dnevni horoskop za petak 14. lipnja: Blizanci privlače tuđe poglede, a Rak se guši u kaosu
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za petak 14. lipnja: Blizanci privlače tuđe poglede, a Rak se guši u kaosu

Pročitajte dnevni horoskop za petak 14. lipnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Kako držati salo na trbuhu pod kontrolom u 40-ima i 50-ima
DOBRO JE ZNATI

Kako držati salo na trbuhu pod kontrolom u 40-ima i 50-ima

Dok dostizanje 40-ih i 50-ih godina dolazi s mnogim pozitivnim promjenama, poput stjecanja mudrosti, također pruža i neke manje nego poželjne fizičke promjene
Ima 33 godine i djevica je: Bit ću s onim tko ispuni ovih 10 uvjeta
ZNA ŠTO ŽELI

Ima 33 godine i djevica je: Bit ću s onim tko ispuni ovih 10 uvjeta

Danyelle Noble kaže da je uvijek bila sretna sama i unatoč tome što želi vezu, nije spremna pristati na bilo koga, čak ni na vezu za jednu noć samo zbog seksa