Ciklame u Splitu stoje 30 i 40 kuna, u Šibeniku 15 i 20 kuna | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Ciklame u Splitu stoje 30 i 40 kuna, u Šibeniku 15 i 20 kuna

Ciklame u Splitu stoje 30 i 40 kuna, u Šibeniku 15 i 20 kuna
1

Najviše se kupuju jaglaci, kojih ima puno boja, nijansi te veličina i oblika cvijeta Zumbuli u Zagrebu na Dolcu i u Utrini stoje 10 kuna, kao i u drugim gradovima, a u V. Gorici su dva za 15 kuna...

VIDEO

Već krajem veljače na tržnicu smo donijeli presadnice maćuhica, jaglaca i pelargonija. Sve te vrste cvijeća mogu biti ukras doma, ali i balkona, vrta i dvorišta, rekla je Marija, koja prodaje na tržnici u Slavonskom Brodu. 

Kod nje i kod drugih prodavača, koji su svi s područja Slavonskog Broda i okolice, cijene su gotovo istovjetne, pa je na potencijalnim kupcima samo da se opredijele za cvijeće koje im se čini ljepšim. 

- Evo, jaglaci su baš prekrasni, nisu jednobojni nego višebojni i baš takve trebam za balkon, a neke ću posaditi i u žardinijere u dvorištu. Nisu skupi - rekla je Ivanka, koja je kupila 20 presadnica raznih vrsta. Osim jaglacima, posebno se obradovala pelargonijama, pa će za koji tjedan doći po još. 

Dan žena: Ruže simboliziraju ljubav, a zumbuli vjernost i igru
Dan žena: Ruže simboliziraju ljubav, a zumbuli vjernost i igru

U Karlovcu na tržnici bila je slaba ponuda cvijeća. Bila su samo dva prodavača, a rekli su da je tek počela sezona. Na riječkoj tržnici prodavač s Grobnika rekao je da se prodaja poboljšala dolaskom ljepšeg vremena. Na četiri “cvjetna” štanda bile su gotovo iste sadnice, podjednakih cijena. 

Na tržnici u Osijeku prodavači su rekli da najviše prodaju raznobojne jaglace i mirisne zumbule, no kako se bližio Dan žena, porasla je prodaja karanfila. Rezani su bili 12, a u posudi od 20 do 25 kuna. 
Na splitskoj tržnici prodavači su rekli da najviše prodaju ljubičice i hortenzije, a ciklame malo slabije iako su uvijek lijep ukras. Ljubičice su bile od 20 do 25 kuna, ciklame 30-40, pelargonije 30-35, kalanhoa 18,50-20, a za hortenzije su tražili 68 kuna. 
U Šibeniku na tržnici ciklame su bile po 15 i 20 kuna, ovisno o veličini, maćuhice četiri kune, tratinčice pet, jaglaci šest, a papučice 15 kuna. 

Papučica je bilo i na tržnici u Velikoj Gorici, no za posudicu su tražili 20 kuna. 

Ciklama je bilo za 25 i 35 kuna, karanfili, koje zovu i klinčeki, bili su 10, a toliko su stajali i zumbuli, no bilo ih je i na “akciji” dva za 15 kuna. Jaglaci raznih boja su bili šest kuna, a oni bogatijeg cvijeta, za koje prodavačice kažu da su dupli, bili su osam kuna. Jaglaci mogu biti u sobi, a može ih se posaditi i u vrt, kao i mini ruže, koje su stajale 25 kuna. Ružičaste azaleje bile su 30 kuna. Prodavali su i pletene košarice u kojima je posađeno razno cvijeće, a stajale su od 50 do 100 kuna. Najjeftinije su maćuhice - za tri kune. 

Po tri kune su maćuhice bile i na zagrebačkoj tržnici Dolac. Tratinčice su bile pet kuna, kao i obični jaglaci, a oni nešto više stabljike bili su sedam. Zumbuli su 10 kuna, kao i pelargonije, kojih je bilo i po 12 kuna. Velike plastične posude u kojima je posađeno više cvijeća, primjerice više sadnica jaglaca, raznih boja, stajale su 30 i 50 kuna, a na tržnici Utrina slična posuda s više jaglaca bila je 80 kuna. U Utrini je i drugo cvijeće bilo skuplje nego na Dolcu, obično za kunu. Tako su maćuhice bile četiri kune, jaglaci po šest i osam kuna. No tratinčice su bije pet kuna te zumbuli 10, jednako kao na Dolcu. Po 10 kuna su bili i karanfili, 12 su pelargonije, a ciklame 20. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

4 horoskopska znaka koji imaju čistu dušu - šire sreću i dobrotu
IMAJU ZLATNO SRCE

4 horoskopska znaka koji imaju čistu dušu - šire sreću i dobrotu

Jeste li zaintrigirani idejom čistih duša, onih pojedinaca za koje se čini da bez napora odišu pozitivnošću? U astrologiji se vjeruje da određeni znakovi posjeduju inherentno čiste duše, šireći radost i ljubaznost

Dnevni horoskop za četvrtak 13. lipnja: Bik popravlja loš dojam o sebi, Ovan neka pazi s novcem
KOGA ZVIJEZDE DANAS MAZE

Dnevni horoskop za četvrtak 13. lipnja: Bik popravlja loš dojam o sebi, Ovan neka pazi s novcem

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 13. lipnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Nije se štedjela - nevjerojatno iskrena ispovijest žene koja je u braku seks koristila kao oružje
OD IDILE DO BRAČNOG PAKLA

Nije se štedjela - nevjerojatno iskrena ispovijest žene koja je u braku seks koristila kao oružje

Žena je opisala kako je i zašto namjerno manipulirala suprugom te kako je to utjecalo na njihov odnos. Njezina priča ima početak kao iz bajke i jako mučan završetak