Obavijesti

Lifestyle

Komentari 20

Čokoladarnica Bagolo: Naše fine praline izvozimo i u Japan

Čokoladarnica Bagolo: Naše fine praline izvozimo i u Japan
1

Uoči Valentinova pripremili su praline u obliku srca s ruby čokoladom, punjenjem od jagode i sa zmajskim voćem, plodom kaktusa iz Srednje Amerike

VIDEO

Nekadašnji hobi Jeleni Đuranec Pribetić postao je posao. U 'tvornici' Bagolo na Jarunu radi čokoladu s različitim dodacima i punjenima: od klasičnog lješnjaka do ružmarina, marcipana i ljubičice.  

- Za napuštanje starog posla trebalo je hrabrosti, ali nakon što sam upoznala proizvodnju čokolade te prošla edukacije i treninge, shvatila sam da je to ono što želim raditi - rekla je Jelena. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Čokoladarnica "Bagolo" 02:15

Sve ono što se u ovoj maloj tvornici radi u pravilu traje 24 sata. Najmanje toliko vremena treba da se nešto proizvede, bila to čokoladna tabla ili pralina. 

- Prvi dan se radi priprema. Čokolada se izlijeva u kalupe ili se rade smjese. Ona treba regulaciju vlage i temperaturu između 15 i 18 stupnjeva. Zato je ne možemo držati u kućanskim hladnjacima. Prehladni su i nemaju regulaciju vlage - objašnjava. 

U slatkoj tvornici, uz Jelenu, rade kolegice Nikolina i Zdravka. Povezala ih je ljubav prema čokoladi. Koriste mliječne, tamne, bijele u različitim varijacijama s karamelom, suhom lavandom, maslinovim uljem, ružmarinom, ljubičicom, cvijetom soli, bademima, limunom, marcipanom, narančom... Koriste belgijsku čokoladu, a kalupe nabavljaju iz Belgije, Italije i Njemačke. 

Uoči Valentinova pripremili su praline u obliku srca s ruby čokoladom, punjenjem od jagode i sa zmajskim voćem, plodom kaktusa iz Srednje Amerike. 

- Kod nas nema zmajskog voća, pa ga kupujemo u prahu. Daje prekrasnu boju i aromu pralinama - govori Jelena. 

Kad kažemo čokolada, imamo 8 legitimnih razloga za uživanje
Kad kažemo čokolada, imamo 8 legitimnih razloga za uživanje

Sve njihove praline stoje isto, a krajnja cijena ovisi o pakiranju i veličini. 

- Praline prodajemo bez ambalaže po tri kune komad, a bombonijere su od 20 kuna. Najveće koje se mogu naručiti su od 50 i 200 pralina - dodaje.

Rade i čokoladne personalizirane proizvode upakirane u celofan. Papir koji na njima može sadržavati poruke poput 'hvala' i 'volim te', a jestiv je. Po narudžbi rade i čokolade u obliku ženskih cipela, kopački, ruža za usne, poljupca, pandi... 

- Ljetos je došla žena iz Japana i rekla kako kataloški prodaje zanimljive čokolade iz cijelog svijeta. Pitala je može li prodavati moje i, eto, za Valentinovo izvozimo u Japan. Jedna je pošiljka već otišla, a druga putuje danas - ponosno nam je rekla Jelena Đuranec Pribetić.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

13:25
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...
ŠTO DONOSI VIKEND

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 20. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Isprobajte recept: Dodatak za kavu koji ubrzava metabolizam
ZA BRŽI GUBITAK KILOGRAMA

Isprobajte recept: Dodatak za kavu koji ubrzava metabolizam

Osim što doprinosi gubitku viška kilograma, ova mješavina kavi daje odličnu aromu. Priprema je vrlo jednostavna. Donosimo vam i recept za dodatak kavi koji će vas napuniti energijom