Obavijesti

Lifestyle

Komentari 13

Crte lica i osobnost: Zemljana djeca su realna, vodena nježna

Crte lica i osobnost: Zemljana djeca su realna, vodena nježna
1

Kinezi vjeruju da se osobnost može pročitati iz crta lica već od najranije dobi. Gledaju pet ključnih elemenata - uši, kosu, čelo, oči i bradu. Provjerite koliko su u pravu

VIDEO

Drevna kineska umjetnost čitanja lica je sustav razvijen uz tradicionalnu kinesku medicinu, a smatra da crte lica otkrivaju osobine. 

Tako možete biti voda, drvo, vatra, zemlja ili metal. 

VODA

• Velike uši, V oblik kose na sredini linije vlasišta, duguljasto ili zaobljeno čelo, blago natečen prostor ispod očiju, istaknuta brada te bujna ili valovita, sjajna kosa.

Djeca u ovom elementu su maštovita, mirna i nisu sklona svađi. Društveni su,  ali zadržavaju svoje istinske emocije blizu srca. Emocionalno su inteligentna i perceptivna, ponekad i osjetljiva. Čini se da često mijenjaju raspoloženje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

DRVO

Ravna kosa, bujne ili duge obrve, izbočena kost čela, pravokutni oblik lica, tijelo je visoko i mršavo ili nisko i kompaktno.

• Ova djeca su znatiželjna i na svaku rečenicu postavljaju pitanje. Stalno su u pokretu i treba puno energije kako bi se držao korak s njihovim avanturističkim i zabavnim duhom. Često ne prihvaćaju “ne” kao odgovor i testiraju granice. Život s njima nije dosadan!

VATRA

Svjetlucave oči, kovrčava kosa ili s crvenim odsjajem, rupice na licu, pjegice,  rumeni obrazi ili sjajni ten, mršave ruke i torzo.

• Puno energije, vatreno dijete će vas zadržati zauzetima. Aktivno i razigrano, ako se dijete ne usmjerava pravilno, očekujte provokacije. Šaljivdžije su i prirodni izvođači, obožavaju druženje s prijateljima i obitelji, ali često su vrlo tvrdoglave i teške prirode. 

ZEMLJA

Velika usta, pune usnice, široki ili mesnati nos, okruglo lice, veći gornji kapci, žućkasta koža, okrugli trbuh ili zdepasto tijelo.

• Ova djeca su prizemljena i realna. Usredotočena su na igru i zadatke, a kasnije i domaće zadaće. Otvorena su i društvena, ali nikad najglasnija u društvu. Odani su i osjećajni, ali mogu biti ljubomorni. Zamišljeni su, reflektivni i često zabrinuti. Izražen je strah od odvajanja. 


METAL

Veliki nos, istaknuti obrazi, visoke obrve, blijedi ten, brz metabolizam, vitkost, istaknuta struktura kostiju.

• Vole biti zauzeti, igrati se samostalno, ali i u grupi. Ne vole iznenađenja i preferiraju stabilnost i rutinu. Osjetljivi su, ponekad tvrdoglavi i boje se nepoznatog.

Fotolia

Čelo i obrve
Zaobljeno čelo smatra se da imaju kreativni, emocionalni i intuitivni ljudi. Nakrivljeno čelo odaje ambicioznost, a ravno mislioce. Bujnih obrva su oni puni povjerenja i logičkog pristupa, a tanke obrve imaju nepovjerljivi.

Usne te odaju
Velike usne ili usta odaju majčinski, brižan, prijateljski tip. Tanke usne i mala usta imaju nepovjerljivi. Oni s istaknutom donjom usnicom vole život i uživanje, dok su oni s istaknutom gornjom usnom osjetljivi.

Velike - male oči
Široke oči imaju društveni, pričljivci, a male rezervirani ljudi. Velik nos odaje osjetljive perfekcioniste, a mali odgovorne pragmatike. Jaku čeljust imaju ljudi natjecateljske prirode, a usku oni fleksibilne prirode. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru