Lifestyle

Komentari 0

Čuvajte leđa dok radite doma: Mijenjajte pozu i istežite mišiće

Čuvajte leđa dok radite doma: Mijenjajte pozu i istežite mišiće

Sjediti satima u uredu već je loše no ako radite od kuće zbog pandemije korona virusa nemate ni svoju vjernu, možebitno ergonomsku, uredsku stolicu i radni stol

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Supruga Richarda Gerea: Zbog njega živim u najljepšoj bajci

Možda radite za kuhinjskim stolom, na kauču u dnevnoj sobi ili čak iz kreveta, što je daleko od idealnog mjesta za rad. Dok se tako snalazite, kako bi pomogli svojim leđima trebali bi redovito mijenjati položaj pa i radni prostor, savjetuje Kampanja za zdravija leđa (AGR), njemačka udruga koja promiče i objavljuje istraživanja o sprječavanju bolova u leđima. 

Promjene položaja s istezanjem mišića i zglobova mogu činiti čuda, kažu stručnjaci. 

Dodatnoj raznolikosti na neko vrijeme može doprinijeti visoki stol za kojim se stoji ili, ako ga nemate, neka viša radna površina u kuhinji. A možete, primjerice, i sve svoje telefonske razgovore obavljati na nogama ili šećući okolo. To će ublažiti naprezanje leđa i pružiti vam malo tjelovježbe. 

AGR također savjetuje onima koji rade od kuće da osiguraju dostatno osvjetljenje radne površine jer inače naprežete ne samo oči nego i leđa jer se stalno morate naginjati naprijed kako bi bolje vidjeli. (tk)

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Stil slavne Lady: Što je Diana imala protiv brenda Chanel?

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa glumicom Barbarom Rocco:

Najčitaniji članci