Lifestyle

Komentari 0

Danas je dan ničega: Izbjegnite sve obaveze i ne radite ništa ...

Danas je dan ničega: Izbjegnite sve obaveze i ne radite ništa ...

Dan ničega slavi se svakog 16. siječnja, još od 1973. Za ovaj dan zaslužan je kolumnist Harold Coffin. Važnost i poanta današnjeg dana je ne raditi apsolutno ništa

Ne biste vjerovaliali danas ne biste trebali raditi ništaZa one koji ne moraju na posao to je možda i ostvarivo. Ako jest, blago vama. Ovaj dan je osmislio američki kolumnist Harold Coffin. Zapravo, htio je pokazati koliko su besmisleni drugi dani, pa je ovaj dan čisti čin pobune.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dan ničega slavi se svakog 16. siječnja, još od 1973. Za ovaj dan zaslužan je kolumnist Coffin. Važnost i poanta današnjeg dana je ne raditi apsolutno ništa.

Međutim, ovaj dan je potaknuo i neka filozofska pitanja poput: ‘Može li uopće postojati ništa?’ ili ‘Može li nešto vrijedno uistinu niknuti ni iz čega?’ Eto, možete razmišljati o odgovorima. Iako ne morate.

Izvorno, dan je zamišljen kao čin pobune, kao protuteža onoga što je Harold smatrao zasićenjem uspostavljenih, beskorisnih prigodnih dana. S obzirom na to da današnje užurbano društvo zahtijeva i uzima sve više od čovjeka, traži njegovu konstantnu dostupnost i aktivnost, ovaj dan ima smisla kao protuteža takvoj vrsti modernog pritiska. 

Danas, ne radite jednostavno ništa. Izbjegnite vješto sve vrste dogovora i planova, odriješite se odgovornosti i obaveza. Dodatnu pogodnost neka vam pruži i umijeće nerazmišljanja o ničemu na jedan jedini dan u godini. Priuštite si danas to zadovoljstvo i uživajte!

Najčitaniji članci