Lifestyle

Komentari 1

Danas slave oni koji se protive masovnoj histeriji oko Božića

Danas slave  oni koji se protive masovnoj histeriji oko Božića

Drugima Božić, a nama Festivus, govorio je George Constanza u 'Seinfeldu', a nije ni slutio da će neki i danas slaviti taj izmišljeni blagdan. Pokloni su strogo zabranjeni

Blagdan je nastao nakon što se Frank Costanza u kupnji igračke za sina potukao s drugim kupcem koji je htio kupiti tu istu igračku. Nakon toga je Frank odlučio odustati općenito od te predblagdanske konzumerističke manije i cjelokupnog besmislenog pritiska i frustracija koje prema njegovom mišljenju nosi Božić. Iz tog nemilog događaja u njegovoj glavi rodila se fantastična ideja o stvaranju 'njegovog fiktivnog blagdana' danas slavnog Festivusa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Naime, slave ga oni koji se protive masovnoj histeriji Božića i komercijalizaciji. Pa ako ste jedan od njih, sretan Festivus. Zabranjeno je imati drvce, a umjesto toga okupite se oko aluminijskog stupa. Važno je i festivusna večera.

Nema poklona te su strogo zabranjeni, a za stolom nema sretnih priča, nego ispričajte kako vas je netko razočarao ove godine. I da, pripazite i na čuda - jer najobičniji događaji poprimaju čarobna svojstva, nazvana dakako, festivusnim čudima.

 

Najčitaniji članci