Lifestyle

Komentari 13

Danju i noću Varaždinci će se sladiti na kolačomatu: 'U par sati razgrabili su sve kolače'

Danju i noću Varaždinci će se sladiti na kolačomatu: 'U par sati razgrabili su sve kolače'

Inače je Varaždin jedan od rijetkih gradova u kojima se jaja, med, ulje, tjestenina, a sad i kolači mogu kupiti na ulici - iz samoposlužnog uređaja. Varaždincima se sviđa novi način prodaje kolača

Kremšnite, mađarica, torta i cheesecake samo su dio kolača koje se od petka može kupiti na samoposlužnom uređaju u Varaždinu. 

- U našoj kavani prodajemo kolače, pa smo prije godinu dana, početkom epidemije, došli na ideju da bi ih mogli prodavati i u samoposlužnom automatu. Napokon smo to uspjeli realizirati i već prvog dana kolače iz automata razgrabili su u nekoliko sati - oduševljen je početkom prodaje Marko Kelemenić

POGLEDAJTE VIDEO: Već sedam godina pomažu siromašnima

Njegova obitelj u Varaždinu ima  kavanu Arbia Palace Dorka gdje se rade i kolači koje prodaju u automatu. U kolačomatu se može kupiti 10 vrsta kolača i deserata, a različite su gramaže. Po 14 kuna su komadi torte cheesecake, kinder i čokoladna šnita te rapsodija od naranče. Po 20 kuna su mješavina kolača, mađarice ili dvije kremšnite. 

Za 15 kuna se mogu kupiti deserti u čaši, “to go”, za po putu, bueno, tiramisu te posebna kremšnita koja je isto u čaši. Uz svaki kolač je i žličica pa se odmah može i pojesti. 

- Ispričavamo se kupcima ako ne bude nekog kolača u automatu, tek se uhodavamo pa ćemo češće nadopunjavati automat svježima. Širit ćemo asortiman prema potrebi, a planiramo postaviti još kolačomata - kaže Kelemenić i dodaje da misli da je njihov kolačomat prvi u Hrvatskoj. Postavili su ga u varaždinskom naselju Banfica i blizu je stadiona Slobode. Kolači su u automatu na hladnom i zasad su dostupni dan i noć. 

U Hrvatskoj je samo stotinjak samoposlužnih uređaja na kojima se prodaju domaći proizvodi malih tvrtki i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Najviše samoposlužnih uređaja je u Varaždinu, a u njima prodaju jaja, ulje, tjestenine, med, a od petka i kolače. Mljekomata ima u mnogim gradovima, a na zagrebačkom području na automatu se može kupiti i sir. 

Najčitaniji članci