Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Deset jedinstvenih tradicija s vjenčanja sa svih strana svijeta

Deset jedinstvenih tradicija s vjenčanja sa svih strana svijeta

Tko izvuče prsten iz torte buduća je mladenka, mladenačko kušanje četiri različita začina i provjeravanje kućanskih sposobnosti mladoženje neki su od običaja

VIDEO

Dok je u većini zapadnih zemalja svijeta tradicija da mladenke nose bijelu haljinu, kao simbol nevinosti i čistoće prije braka, u brojnim se azijskim kulturama vjeruje da vedre boje vjenčanica donose sreću. Najpopularniji je tako odabir crvene haljine, koja navodno zaziva ljubav, sreću i uspjeh u braku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Pmela Anderson otela muža od bivše partnerice 01:59

Peruanski prsten iz torte

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za sve slobodne dame na vjenčanjima u južnoameričkom Peruu priprema se posebna torta u koju su ubačene bijele vrpce. Na samo jednoj vrpci nalazi se lažni vjenčani prsten, a prema starom vjerovanju ona koja ga izvuče bit će sljedeća pred oltarom.

Kušanje četiri elementa

Prema zapadnoafričkoj tradiciji, kušanje začina jednako je važno kao i izmjena bračnih zavjeta. Začini trebaju biti slatki, ljuti, gorki i kiseli, kao simbolika svega što će zajedno proživjeti u braku. Tako kiseli začin predstavlja kompromise koji će nastati, gorko nedostatak razumijevanja, slatko trajnu ljubav, a ljuto strast među njima.

Niste sigurni privlačite li svoju simpatiju? Evo kako možete znati da su osjećaji obostrani
Niste sigurni privlačite li svoju simpatiju? Evo kako možete znati da su osjećaji obostrani

U Kini vidovnjak određuje datum vjenčanja

Ilustracije vjenčanja

Prema tradiciji, mladenka bi trebala potražiti pomoć astrologa i vidovnjaka kako bi odabrala najpogodniji dan za svoje vjenčanje, jer će on odrediti uspjeh njihova braka. Što je obitelj imućnija, vjenčanje dulje traje, a njegov nezaobilazan dio je i čajanka pripadnika članova obitelji.

Torta koja zbilja dugo 'stoji'

U Velikoj Britaniji mladenka bi prema tradiciji trebala nositi potkovu ukrašenu čipkom kao srećonošu, a kao svadbena torta obavezna je ona od marcipana čiji se gornji dio treba čuvati sve dok par ne dobije svoje prvo dijete.

Donesite prsten za nogu!

Kako se u zapadnjačkoj tradiciji nose prstenje koje si mladenci stavljaju na ruke, tako i hindusi imaju svoju tradiciju. Na njihovom se vjenčanju prsten stavlja na nogu, točnije na prst desno od palca te je on oznaka da je dama zauzeta. Svatko tko nije vjenčan ne smije nositi prsten na nozi, čak niti kao modni dodatak.

Želite pronaći ljubav? Morate odbaciti mitove o iskri i sudbini
Želite pronaći ljubav? Morate odbaciti mitove o iskri i sudbini

Juha za dušu

Na tradicionalnom češkom vjenčanju, zadatak je para da nauči nešto o boljem funkcioniranju u dvoje. Zbog toga ih se čvrsto zamota u deku te ostavi svakom samo po jedna slobodna ruka. Oni se tada međusobno moraju nahraniti sa zdjelom juhe, a ta tradicija je simbol suradnje kako bi se prevladale teškoće.

Ples u pregačama

Dokazujući da pregačama nije jedino mjesto u kuhinji, Poljaci su započeli tradiciju prema kojoj na vjenčanju mladenka pleše s pregačom, a svatko tko želi plesati s njom treba u džep ubaciti nešto novca.

Ako ne opere dobro suđe, ništa od braka

Na Filipinima mladoženja prije vjenčanja ide u kuću mladenkine obitelji da bi dobio pristanak za brak, a taj običaj naziva se “pamamanhikan”. Ponekad će on morati obaviti neki od kućanskih poslova, poput pranja suđa ili peglanja, a sve kako bi dokazao obitelji da je spreman brinuti se o budućoj supruzi.

Sami idu po darove

U Finskoj je mladenka sama zadužena za skupljanje darova, a zbog njih mora ići od kuće do kuće i prikupiti ih. Njezin suprug to vrijeme stoji uz nju, a ako pada pridržava joj kišobran, kao simbol toga da će joj uvijek pružati "krov nad glavom".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru