Obavijesti

Lifestyle

Komentari 34

Deset razloga da se pokrenete: Inspiracija za baš svaki dan

Deset razloga da se pokrenete: Inspiracija za baš svaki dan
1

Nema isprike: Ako još niste počeli, sportski psiholog i kolumnist portala Zdravakrava Igor Čerenšek daje uvjerljive argumente da ustanete i krenete

VIDEO

Nemate volje za ništa i nikako se ne možete natjerati na vježbanje? Pročitajte razloge koji vas mogu inspirirati i pokrenuti:

  • 1. Tjelesnom aktivnošću potičemo tijelo da luči endorfine, odnosno kemikalije koje nam pomažu da bismo se osjećali dobro i bili bolje raspoloženi.
  • 2. Vježbanje jača naše tijelo i poboljšava fizički izgled, koji često može biti izvor osobnog nezadovoljstva.
  • 3. Fizička pokretljivost te osjećaj snage i moći može pozitivno djelovati na samopouzdanje.
  • 4. Jačanjem tjelesnog imuniteta kroz tjelesnu aktivnost, osjećat ćete se bolje i smanjit ćete izraženost i utjecaj fizičkih simptoma depresije.
  • 5. Vježbanje je vrijeme kada ste sami sa sobom prisutni u trenutku, to vrijeme nesebično poklanjate sami sebi. Takvi su trenuci prava rijetkost u današnjici i vaše tijelo i vaša glava to zaslužuju.
  • 6. Vježbanjem povećavamo tjelesnu temperaturu, čime stvaramo ugodan fizički osjećaj i zadovoljstvo.
  • 7. Kroz tjelesnu aktivnost i učestale treninge imamo prilike upoznati nove ljude, povećati broj socijalnih kontakata te podići svoje samopouzdanje uz druženje.
  • 8. Dobar dio vježbanja izvodite na svježem zraku ili u većem otvorenom prostoru kako bi utjecaj i zadovoljstvo koje proizlazi iz vježbanja bilo veće. Bez obzira na oblik tjelesne aktivnosti, dobit ćete željeni efekt. Nije nužan odlazak u teretanu ili trčanje na traci. 
  • 9. Košarka, nogomet, badminton ili plivanje, to su sve odlične opcije za rekreaciju. Predlažem da odaberete aktivnosti (dakle i nekoliko njih), uvrstite ih u svoj raspored i uživate u svakoj od njih. Tako ćete zasigurno uživati.
  • 10. Poboljšanje kognitivnih sposobnosti, povećano zadovoljstvo životom, povećana razina raspoložive energije na dnevnoj razini, poboljšani fizički izgled i zdravstveni status samo su neki od rezultata redovitog bavljenja fizičkom aktivnošću.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah
JESTE LI ZNALI?

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah

U spomen na krvoproliće u Chicagu, na 1. kongresu Druge internacionale 1889. godine odlučeno je da će se 1. svibnja svake godine održavati radničke prosvjede dok god radnici ne izbore pravo na dostojan život i rad
Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati
MNOGI IH ZANEMARE

Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati

Promjene u strukturi mozga mogu se otkriti čak 10 do 25 godina prije pojave simptoma pacijenata s genetskom predispozicijom za pojavu demencije