Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Deset trikova kako brzo izrezati, isjeckati i oguliti povrće i voće

Deset trikova kako brzo izrezati, isjeckati i oguliti povrće i voće

Najlakši način za rezanje i guljenje avokada je da ga prvo narežete na polovice pa na četvrtine te nakon toga ogulite kožu. Osim toga, otkrijte i kako se avokado može oguliti sa žlicom

VIDEO

Za guljenje, sjeckanje i rezanje ne morate biti vrhunski kulinarski stručnjak. Svatko ima svoj način ili tehniku, a mi donosimo deset trikova uz koje možete izrezati ili isjeckati povrće i voće na najbrži način.

1. Cherry rajčica

Za ovaj trik potrebna su dva tanjura, nož i naravno, cherry rajčice. Stavite rajčice na tanjur, poklopite ih drugim tanjurom i izrežite ih više sa samo jednim potezom.

2. Patlidžan

U videu se prikazuje nekoliko načina rezanja patlidžana - vodoravno i okomito te kako je najlakše narezati patlidžan na kockice.

3. Luk

Gordon Ramsey tvrdi kako tijekom rezanja luka suze izaziva korijen. Zato savjetuje da ga uklonite tek na kraju jer će pečenje očiju biti kraće. Osim toga, pokazao je kako je najbrže nasjeckati luk u nekoliko poteza.

4. Avokado

Najlakši način za rezanje i guljenje avokada je da ga prvo narežete na polovice pa na četvrtine te nakon toga ogulite kožu. Osim toga, otkrijte i kako se avokado može oguliti sa žlicom.

5. Paprika

Vjerojatno ste se više puta 'borili' s rezanjem paprike dok niste otkrili koji je vaš najjednostavniji način. Donosimo vam i trik kako narezati papriku prilikom kojeg se nećete previše pomučiti.

 

6. Jagode

Narezati jagodu nikad nije bilo lakše. Peteljku uklonite slamkom pa je stavite u rezač za kuhana jaja.

7. Kupus

Narežite ga na polovice pa na četvrtine. Nakon toga možete ga podijeliti na još nekoliko dijelova kako bi sjeckanje bilo jednostavnije.

8. Limun

Evo kako najjednostavnije narezati limun na ploške. Odrežite vrške limuna pa ga prepolovite i nakon toga je lako narezati ploške.

9. Salata

Uklonite korijen salate pa uklonite nekoliko listova. Nakon toga, narežite je po pola pa na četvrtine. Uzmite jednu četvrtinu, pritisnite rukom i sjeckajte. 

10. Krumpir

U videu pogledajte nekoliko načina za rezanje krumpira. Samo odaberite želite li ih rezati na ploške, trakice, kockice ili nešto drugo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto
DOBRO JE ZNATI

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto

Vozači možda nisu svjesni da privjesci za daljinske automobilske ključeve imaju niz skrivenih značajki. S kombinacijom dva gumba iskoristite značajku koja je idealna pomoć vozačima ljeti

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume
Dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja: Bikovi će negodovati, a Ovan uživati u društvu prijatelja
ŠTO VAS OČEKUJE ZA 1. MAJ

Dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja: Bikovi će negodovati, a Ovan uživati u društvu prijatelja

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje