Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Dimljene slastice novi su gastro hit: Splićanka osmislila cigare od čokolade, jestiv je i 'pepeo'

Dimljene slastice novi su gastro hit: Splićanka osmislila cigare od čokolade, jestiv je i 'pepeo'

Splićanka Tereza Alabanda visoko slastičarstvo usavršila je u pariškom Le Cordon Bleu, a nedavno je osmislila jestivu cigaru od čokolade, čiji okus je unaprijedila dimom

VIDEO

Od pamtivijeka se dimljenje povezivalo sa slanom hranom poput mesa, ribe i povrća koju je trebalo sačuvati od kvarenja, a u novije vrijeme umješniji kuhari i slastičari koriste kojekakve metode kako bi svojim desertima udahnuli originalnost i posve nove dimenzije okusa. Dim koji nastaje izgaranjem komadića ili piljevinom raznih vrsta drva, pa i od listova aromatičnog bilja, daje slojeviti dimljeni okus koji izvrsno nadopunjuje slatke sastojke poput čokolade, voća i karamele. Diljem svijeta dime se i sladoledi, med za preljeve slastica, razni čokoladni deserti, sljezovi kolačići, tartovi, pa i krafne.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara
VIŠE UŽITKA

Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara

Malo je muškaraca koji u erekciji ne mogu doseći veličinu dovoljnu da zadovolji svaku ženu, dok oni koji sumnjaju u veličinu svog alata mogu razvijati druge prednosti i vještine, kažu stručnjaci
Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora
JEDITE KAO KRALJ

Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora

Ne okrećite meso svakih nekoliko minuta. Svaki puta kada odrezak okrenete na roštilju, s njega kapaju sokovi koji ga čine sočnim, a odlučite li se za pripremu ribe, napunite je ružmarinom, origanom i kaduljom