Splićanka Tereza Alabanda visoko slastičarstvo usavršila je u pariškom Le Cordon Bleu, a nedavno je osmislila jestivu cigaru od čokolade, čiji okus je unaprijedila dimom
NEODOLJIVA AROMA
PLUS+
Dimljene slastice novi su gastro hit: Splićanka osmislila cigare od čokolade, jestiv je i 'pepeo'
Od pamtivijeka se dimljenje povezivalo sa slanom hranom poput mesa, ribe i povrća koju je trebalo sačuvati od kvarenja, a u novije vrijeme umješniji kuhari i slastičari koriste kojekakve metode kako bi svojim desertima udahnuli originalnost i posve nove dimenzije okusa. Dim koji nastaje izgaranjem komadića ili piljevinom raznih vrsta drva, pa i od listova aromatičnog bilja, daje slojeviti dimljeni okus koji izvrsno nadopunjuje slatke sastojke poput čokolade, voća i karamele. Diljem svijeta dime se i sladoledi, med za preljeve slastica, razni čokoladni deserti, sljezovi kolačići, tartovi, pa i krafne.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku