Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Nakon što je izgubio suprugu, posvetio se odgoju trogodišnje kćeri

Dirnuo u srce: 'Nadam se da Anna gleda mene i kćer i da je zadovoljna kako je odgajam'
1

Samohrani otac u potpunosti se posvetio odgoju trogodišnje kćerkice i radu u humanitarnoj udruzi koja pomaže ženama oboljelima od raka i njihovim obiteljima, u sjećanju na svoju preminulu suprugu Annu

VIDEO

- Jedna od najvećih želja moje supruge Anne bila je da čuje našu kćer Albu kako joj kaže: 'Volim te, mama'. Nije to doživjela, umrla je prije nego što se to dogodilo. Jedna od posljednjih stvari koje je htjela da kažem našoj kćeri jest da u životu može napraviti sve što poželi. Da bih joj to dokazao, sljedeće godine planiram prevaliti 3000 milja (4828 kilometara) preko Atlantika, s timom prijatelja koji smo nazvali 'Anna Victorious', u okviru akcije u kojoj skupljamo novac za udrugu 'Victoria's Promise'. To je udruga  koja je Anni pružila nevjerojatnu podršku i pomaže mladim ženama koje obole od raka, kao i njihovim obiteljima - kaže Ed Smith (38) menadžer u dobrotvornoj organizaciji, samohrani otac trogodišnje djevojčice Albe, koji živi u Thatchamu, u Berkshireu.

POGLEDAJTE VIDEO: Paula ošišala mamu koja boluje od karcinoma

Pokretanje videa...

01:19

On i njegova pokojna supruga Anna počeli su izlaziti 2010. godine, nakon što su se upoznali na poslu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Anna Victorious (@doitforanna)

- Bila je prelijepa, imala je najnevjerojatniji osmijeh. Počeli smo živjeti zajedno u lipnju 2012. i bio sam presretan kad se u prosincu 2016. godine rodila Alba. No, kad je našoj kćeri bilo šest mjeseci, Anna je počela imati neugodne bolove u želucu. Nekoliko mjeseci prije toga imala je nisku razinu željeza, što su liječnici pripisali trudnoći, no testovi su otkrili pravi uzrok: imala je rak crijeva, koji se proširio na jetru i pluća - priča Ed.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Anna Victorious (@doitforanna)

Dodaje kako je ljubio Albu u naručju dok je onkolog rekao Anni da je rak neizlječiv. Bio je previše šokiran da bi plakao, a Anna je odmah zauzela borbeni stav i počela se raspitivati o liječenju. Liječnici su objasnili kako bi joj kemoterapija mogla produžiti, ali i ne spasiti  život.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Anna Victorious (@doitforanna)

I Anina mama umrla je od raka dojke, kad je Anna imala samo 14 godina. Anna je bila svjesna da je kraj blizu, pa je počela sastavljati popis stvari koje želi napraviti sa suprugom i kćeri, kako bi stvorili zajedničke uspomene.Tako su između kemoterapija posjetili londonski zoološki vrt, proveli odmor u regiji Forest of Dean, te kupili 18 privjesaka za lančić i narukvice - po jedan za svaki Božić do Albinog 18. rođendana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Anna Victorious (@doitforanna)

Uživali su u zajedničkom  vremenu, sve dok liječnici Anni krajem 2017. nisu rekli da se rak proširio na kosti, a u travnju iduće godine dali su joj još samo nekoliko tjedana života. 

- Planirali smo se vjenčati u rujnu, ali smo datum pomakli ranije, na 26. svibnja. Vjenčali smo se u matičnom uredu u Newburyju - priča Ed te dodaje kako je Anna bila najljepša žena koju je ikad vidio. Nakon trodnevnog medenog mjeseca, koji su proveli na Jurskoj obali u kamperu, Anna je otišla u hospicij.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Anna Victorious (@doitforanna)

- Išao sam u posjetu k njoj s Albom nekoliko puta toga tjedna. S 18 mjeseci bila je premlada da bi shvatila što se događa i sretno se igrala na Aninom krevetu. Pri posljednjem posjetu, Alba se jako uzrujala, jer je Anna gubila svijest. Znao sam da će to biti posljednji put da vidi svoju mamu - priča Ed.

Anna je umrla tjedan dana nakon što su je 7. lipnja 2018. primili u hospicij. S njom je bio njen suprug i otac Don. Imala je samo 38 godina.

- Najteži trenutak bio mi je hodati iza Aninog lijesa na njenom sprovodu 26. lipnja 2018. godine, jer su svi iza mene hodali u parovima - priča Ed. Malena Alba nije bila na sprovodu, a tjedan nakon toga toliko je bila okružena članovima obitelji da nije tražila mamu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Anna Victorious (@doitforanna)

- Tako joj nisam odmah morao objašnjavati što se dogodilo. U početku sam bio na autopilotu. Ujutro bih ustao iz kreveta radi Albe i brinuo sam za nju, ali bih se izgubio od tuge. No, dugovao sam Anni to da se uhvatim ukoštac sa samohranim roditeljstvom i da joj pružim svu radost u životu koja joj je uskraćena zbog Annine smrti - kaže predani otac.

Dodaje kako je Anna jednom izrazila želju da Albi nabavi piliće, pa je u ožujku ove godine kupio četiri komada, koji sada žive u njihovom vrtu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Anna Victorious (@doitforanna)

- Igramo se i s kućicom za lutke, a ja sam postao i model za lakiranje noktiju - priča otac. Dodaje kako je u udruzi 'Daisy's Dream' dobio savjet o tome kako objasniti Albi gdje je Anna. Polako je  dodavao dijelove u priču da je mama imala problem u trbuhu, da je to  bio rak i da je zbog toga umrla.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Anna Victorious (@doitforanna)

- Alba vjeruje da je Anna na mjesecu i govori mi da kad odraste želi biti astronaut kako bi mogla vratiti majku. Iako se Alba možda i ne sjeća svega, želim da odraste osjećajući povezanost sa svojom mamom - kaže Ed. Dodaje kako mu supruga najviše nedostaje na večer, kad je kuća tiha. 

- Imam veliku podršku, ali nitko je ne može zamijeniti - dodaje. Objašnjava da ga ne zanimaju upoznavanje, ni nova veza, sretan je kao samohrani otac.

Za vrijeme lock downa, on i Alba uživali su u satovima baleta preko aplikacije Zoom i gledali njene omiljene filmove.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Anna Victorious (@doitforanna)

- Kad smo zajedno na sofi, vjerujem da nas Anna gleda, kaže te dodaje kako želi odgajati Albu da bude hrabra i ljubazna poput njene mame, te da zna da će on uvijek biti ovdje zbog nje.

- Nadam se da Anna misli da dobro odgajam našu kćer - kaže, a prenosi The Sun. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa