Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Djeca na putu: Savjeti za mirno i zabavno obiteljsko putovanje

Djeca na putu: Savjeti za mirno i zabavno obiteljsko putovanje
6

Najbolje je putovati u vrijeme u kojem djeca obično spavaju, za razonodu ponesite omiljenu glazbu ili crtiće, a pripremite im i neke nove ili improvizirane igračke

VIDEO

Osim dodatnih paketa vlažnih maramica, pelena, bočica i hrane, kod putovanja s malom djecom nužna vam je doza smisla za humor s kojom ćete pristupati situaciji ako se dogode neizostavne nezgode.Vašem mališanu će možda biti dosadno sjediti nekoliko sati mirno, osobito ako je živahan i navikao na puno kretanja. Improvizirajte i osluškujte djetetove potrebe i ne uzrujavajte se zbog promjena u rasporedu.

S autom

Putujete li autom, ponesite djeci njihovu omiljenu zanimaciju, poput CD-a s najdražim pjesmama. Slikovnice i slične knjige im radije nemojte davati za vrijeme putovanja, jer bi im moglo postati mučno. Također im dajte neku "igračku" za što može poslužiti boca vode ili etui za naočale, kako bi se imali čime zabavljati. 

Pobrinite se za  sigurnost najmlađih članova vaše obitelji autosjedalicama u kojoj se dijete sigurno vozi od rođenja a odgovaraju svim europskim standardima. Kako bi vašim mališanima bilo što udobnije, na prozore postavite sjenila koja će spriječiti prodor sunčevih zraka, a i smanjiti temperaturu u samom autu. Rolleri za auto Graco u setu sadrže dva komada sjenila koja se pričvršćuju za prozor čepićima, a jednostavno se namještaju podizanjem i spuštanjem na razinu koju želite.

Novo je zanimljivo

Za svaki slučaj kupite djeci neke nove igračke prije odlaska na put, jer će na njih biti duže koncentrirani te se zabavljati, nego da je riječ o igračkama koje su im otprije poznate. Za manje možete nabaviti Dječje prijenosno računalo Dora istražuje, dok će tinejdžeri u vožnji, ali i na odmoru uživati u čarima povoljnog tableta PRESTIGIO MultiPad 7.0 HD.

Da se uši ne "čepe"

Maloj djeci se na putovanjima uši "čepe" više nego odraslima, zbog promjene tlaka. Zbog toga ona mogu postati nervozna i plakati, a to spriječite davanjem duda ili finih bombona. Planirajte i poneko stajanje kako bi cijela obitelj mogla protegnuti noge i bez stresa nastaviti putovanje, a idealne su šumske lokacije u hladu, gdje se možete zabaviti sportom poput badmintona.

Omiljeni crtić

Ako su vaša djeca izrazito nemirna u autu, pokušajte ih umiriti omiljenim crtićem. Snimite mu crtić na CD i ponesite svoj laptop, ali ne zaboravite prethodno napuniti baterije. Najnovije sinkronizirane crtiće, kao i klasične bajke te svu drugu opremu koja će olakšati putovanje te doprinijeti zabavi cijele obitelji možete pronaći na stranicama www.mondo.hr.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto
'AS' U RUKAVU

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto

Ud je izgubio 2014. nakon infekcije, a onda su mu ga liječnici prišili na ruku. Tamo je 'rastao' čekajući operaciju. Većinu vremena ga je skrivao u dugim majicama, a nekad bi mu i 'ispao'

Ova četiri horoskopska znaka su najodaniji i najiskreniji prijatelji
ČUVAJTE IH

Ova četiri horoskopska znaka su najodaniji i najiskreniji prijatelji

Pravi prijatelji nezamjenjivi su ljudi u našim životima, a kako se kaže, ako imate i samo jednog, pravi ste sretnici. Evo koji horoskopski znakovi su najodaniji prijatelji
Zasjenila sve na svadbi: 'Nisam kriva što imam ogromne grudi'
NIJE IH SE TRUDILA SAKRITI

Zasjenila sve na svadbi: 'Nisam kriva što imam ogromne grudi'

Vjenčanje je prigoda koja ima posebna pravila odijevanja, no neki ipak pretjeraju. Naročito kad je riječ o uskim, kratkim haljinama od čipke i prozirnih materijala