Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Dječak (11) umro isti dan kao i njegova mama 6 godina ranije

Ne vjerujem da su ti jednaki datumi slučajnost. Julie je s neba gledala svoje dijete i željela ga je uz sebe. Tješi me to što znam da o njemu sada brine njegova majka, kaže shrvani otac

VIDEO

Joel Shaw iz Velike Britanije imao je svega 11 godina kada je umro od raka. Bilo je to točno istog dana kada se njegova mama Julie utopila šest godina ranije. Imala je 34 godine. Dječakov otac Dave (52) vjeruje kako je Julie planirala posljednje sinove dane s neba.

Prisjetio se tog datuma koji kao da im je obilježio život.

- Sve je bilo u potpunosti jednako, i datum i dan. Bila je subota, 8 veljače. Čak je i vrijeme vani bilo jednako, olujno i vjetrovito. Joela smo pokopali u bijelom lijesu baš kao i njegovu majku. Pokopali smo ih na istom mjestu - ispričao je ovaj shrvani otac troje djece.

- Ne vjerujem da su ti jednaki datumi slučajnost. Julie je s neba gledala svoje dijete i željela ga je uz sebe. Tješi me to što znam da o njemu sada brine njegova majka - dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sjetio se koliko mu je sin bio hrabar kada su mu rekli da je njegova bolest terminalna, da će umrijeti. Ali, prisjetio se i koliko mu je nedostajala njegova majka.

- Joel je pitao konzultanta u hospiciju hoće li umrijeti, a ovaj mu je odgovorio: 'Da'. Joel je tada odmahnuo rukom i rekao mu: 'Dao si sve od sebe'. Njegova hrabrost je bila zapanjujuća. U danima prije smrti puno je govorio o svojoj majci. Znao je da će je ponovno vidjeti - prisjetio se pa zaplakao.

- Strašno mu je nedostajala nakon što je umrla. Ponekad je hodao vrlo tiho i mirno, a donja usna bi mu bila isturena. Zvali smo to 'Mamin trenutak' - rekao je.

Simptomi masne jetre su tihi, a izaziva rak, moždani udar...
Simptomi masne jetre su tihi, a izaziva rak, moždani udar...

Kaže da je njegov pokojni sin bio sjajan nogometaš, najbolji strijelac u svojem timu i obožavao je sport. Gledao ga je kako igra svaki tjedan.

- U školi je bio vrlo vedar, marljiv i pametan, a izvješća o njemu uvijek su bila sjajna. Živio je svoj život brzinom od 150 kilometara na sat, uvijek nasmijan, uvijek pun energije. Mislili smo da će postići toliko toga u životu - nastavio je.

Spomenuo je da su se on i Julie odlučili rastati 2013. godine, no ostali su u prijateljskim odnosima. Zajedno su skrbili o svoje troje djece, dva sina i kćeri.

- Jednog vikenda u veljači 2014. godine Julie je planirala večernji izlazak, a djeca su bila kod mene. Bilo je olujno vrijeme, a na putu prema kući se spotaknula i pala u kamenolom. Njezino tijelo su drugi dan pronašli u vodi. Jako sam je volio. Bilo je to strašno i za našu djecu. Joel je tada imao samo pet godina - ispričao je i dodao da su mu djeca sve na svijetu.

Krajem 2017. godine pridružio se grupi za podršku u kojoj su utjehu pronalazili ljudi koji su mladi izgubili partnera. Tamo je upoznao 49-godišnju Andreu Rowson, bilo je to u veljači 2018. Djeca su je dobro prihvatila i ponovno su bili sretni, ali ta sreća nije dugo trajala.

Zašto pas jede travu? Razloga je više, može ukazati na bolest
Zašto pas jede travu? Razloga je više, može ukazati na bolest

Da je Joel opasno bolestan Dave je saznao u rujnu 2018. godine. Primijetio je kvržicu na njegovoj lijevoj podlaktici. Daljnja testiranja pokazala su da boluje od agresivnog oblika Ewingovog sarkoma - vrlo rijetke vrste zloćudnog tumora koji nastaje u kostima ili na mekom tkivu oko kostiju. U početku su liječnici bili optimistični, ali kasnije ih je to napustilo. Shvatili su da Joelu nema spasa.

- Bili smo u šoku. Otišli smo na godišnji odmor kako smo planirali, a djeci nismo ništa spominjali. Bilo nam je lijepo. Ali, kada smo se vratili kući, morali smo im reći. Joel je to jako dobro prihvatio, zapravo je bio jači od nas ostalih - ispričao je.

Joel je nakon toga završio na operaciji i prošao je 56 ciklusa kemoterapije i radioterapije. U rujnu 2019. liječenju je došao kraj, više ništa nisu mogli napraviti da ga spase. Sve što mu je preostalo bilo je čekati taj dan, dan kada će ponovno vidjeti svoju majku, prenosi Mirror.

Njihovu tužnu priču prenijeli su mnogi svjetski mediji.

Joel spent his final days surrounded by family and friends at Derian House. Here is his story 💚

Objavljuje Derian HousePonedjeljak, 2. ožujka 2020.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

12:46
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara