Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Dječak (6) prikupio 700 tisuća kuna prodajom glinenih koala

Šestogodišnji Owen Colley dobrotvornu akciju prodavanja glinenih koala koje sam izrađuje pokrenuo je s jednostavnim ciljem: 'jer voli životinje, a osobito koale jer se one penju po drveću'

VIDEO

Dječak iz američkog Massachusettsa do sada je skupio preko 100 tisuća dolara za pomoć životinjama pogođenim razornim požarima u Australiji, a to je uspio prodajom malih glinenih koala. 

Owen Colley ima tek šest godina, a već je osnivač organizacije Owen’s Australian Creature Rescue, s čime je pokazao kako ima veliko srce, ali i poduzetnički duh zahvaljujući kojemu može pomagati životinjama koje obožava.

- Osobito volim koale jer se one penju po drveću - rekao je Owen, čiji su roditelji Caitlin i Simon osnovali dobrotvornu udrugu kako bi poduprli plemenite namjere svog sina, piše Fox News.

- Kad je prvi put čuo za požare te kako oni ugrožavaju životinje, bio je jako uzrujan. Željeli smo mu pomoći da nekako prestane biti ljut i nađe način da se uključi te dobije osjećaj da zaista pomaže - rekla je njegova majka.

Na ideju o izradi i prodaji glinenih koala došli su zajednički, a prvotno su krenuli prodajući ih članovima obitelji i prijateljima.

Do sada su požari usmrtili više od milijardu životinja, a prema procjenama među njima je i na desetke tisuća koala. Također, u požarima je bilo 28 ljudskih žrtava, uključujući četiri vatrogasca, uništeno je 2600 kuća i zapaljeno područje veće od 40 tisuća četvornih kilometara.

- Imamo prijatelje i obitelj u Australiji koji su morali evakuirati - rekao je Owenov otac Simon, porijeklom Australac. 

Budući da je Owen premašio svoj početni cilj od 1000 dolara, sada želi prikupiti tri milijuna dolara kako bi pomogao životinjama žrtvama požara. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

Ivan Šarić i Zenzacija 03:46
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku