Lifestyle

Komentari 4

Dječak (6) prikupio 700 tisuća kuna prodajom glinenih koala

Šestogodišnji Owen Colley dobrotvornu akciju prodavanja glinenih koala koje sam izrađuje pokrenuo je s jednostavnim ciljem: 'jer voli životinje, a osobito koale jer se one penju po drveću'

Dječak iz američkog Massachusettsa do sada je skupio preko 100 tisuća dolara za pomoć životinjama pogođenim razornim požarima u Australiji, a to je uspio prodajom malih glinenih koala. 

Owen Colley ima tek šest godina, a već je osnivač organizacije Owen’s Australian Creature Rescue, s čime je pokazao kako ima veliko srce, ali i poduzetnički duh zahvaljujući kojemu može pomagati životinjama koje obožava.

- Osobito volim koale jer se one penju po drveću - rekao je Owen, čiji su roditelji Caitlin i Simon osnovali dobrotvornu udrugu kako bi poduprli plemenite namjere svog sina, piše Fox News.

- Kad je prvi put čuo za požare te kako oni ugrožavaju životinje, bio je jako uzrujan. Željeli smo mu pomoći da nekako prestane biti ljut i nađe način da se uključi te dobije osjećaj da zaista pomaže - rekla je njegova majka.

Na ideju o izradi i prodaji glinenih koala došli su zajednički, a prvotno su krenuli prodajući ih članovima obitelji i prijateljima.

Do sada su požari usmrtili više od milijardu životinja, a prema procjenama među njima je i na desetke tisuća koala. Također, u požarima je bilo 28 ljudskih žrtava, uključujući četiri vatrogasca, uništeno je 2600 kuća i zapaljeno područje veće od 40 tisuća četvornih kilometara.

- Imamo prijatelje i obitelj u Australiji koji su morali evakuirati - rekao je Owenov otac Simon, porijeklom Australac. 

Budući da je Owen premašio svoj početni cilj od 1000 dolara, sada želi prikupiti tri milijuna dolara kako bi pomogao životinjama žrtvama požara. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci