Lifestyle

Komentari 4

Dječak (8) prodao ogromnu kolekciju Pokemon karti kako bi spasio život svog bolesnog psa

Dječak (8) prodao ogromnu kolekciju Pokemon karti kako bi spasio život svog bolesnog psa

Bryson Kliemann je osmogodišnji dječak iz Libanona u državi Virginia, koji voli sve što je povezano s Pokemonima. Iako nije mislio da će ikada morati rastati od njih, prodao ih je kako bi svom psu spasio život

Bryson Kliemann ima ogromnu kolekciju Pokemon kartica koje nije htio mijenjati ni za što, ali ipak je to učinio za svog 4-mjesečnog psića Brucea koji je obolio od parvovirusa i hitno mu je trebalo liječenje. Bryson je prodao svoje kartice kako bi skupio novac za liječenje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Bryson ima i mlađeg brata i sestru, ali vrijeme je uglavnom provodio sa svojim najboljim prijateljem Bruceom. Međutim, psić je jednog dana jednostavno izgubio svu energiju i odbijao je hranu.

Obitelj je shvatila da nešto nije u redu pa su ga odveli veterinaru i otkrili da je bolestan od parvovirusa, koji je smrtonosan ako se ne liječi. Htjeli su ga liječiti, ali kada su saznali da bi ih to koštalo 700 dolara (4405 kn), shvatili su da si to jednostavno ne mogu priuštiti. Međutim, Bryson nije želio iznevjeriti svog najboljeg prijatelja, pa je smislio briljantnu ideju.

Budući da su Pokemon karte bile njegovo najcjenjenije vlasništvo, odlučio ih je prodati kako bi prikupio dovoljno novca za skupo liječenje. Postavio je stolić ispred svog ulaza i prvi dan prikupio 65 dolara (408 kn).

Njegova mama Kimberly je pokrenula stranicu 'GoFundMe' kako bi mu pomogla. Ubrzo su svi saznali za psića i ljudi su im počeli davati sve više novca. Bryson je zaradio 400 dolara (2516 kn) samo od prodaje kartica. 

Obitelj je odvela psa na liječenje, a do kraja liječenja donacije su porasle na čak 15.000 dolara (94.368 kn). Bryson i obitelj su donirali ostatak novca za liječenje drugih pasa. Bruce se izliječio i vratio kući te sada ponovno uživa u igri sa svojim najboljim prijateljem Brysonom, piše Bored Panda